Mercedes SLS AMG Gullwing Колко е хубаво да има анонимни помощници, които да изпращат преполагаемият гайд за поръчка за Американския пазар на бъдещия Mercedes SLS AMG Gullwing.
Каталогът ни дава възможност да погледнем в дългия лист от стандартно оборудване на SLS, което включва: Парктроник, безключово запалване, автоматично затъмняване на таблото, прибиращи се електрически огледала, миеща система на фаровете, двузонов автоматичен климатик, камера за задно виждане, фарове би-ксенон, LED дневни светлини, 40GB COMAND система с GPS навигация, и подобрен гласов контрол, Sirius сателитно радио, HD радио и вход за iPod/MP3. Според каталога 6.3 литровият (6208 см3) V8 двигател ще бъде с 563 к.с. и момент от 479 lb-ft по американските стандарти. Той е свързан със 7 степенна AMG скоростна кутия с двоен съединител, ограничена блокировка на задния диференциал и огромни спирачки.

Ако това не е достатъчно да ви впечатли, Мерцедес също предлага по твърда AMG окачване и карбонно керамични спирачна система. Разбира се, всяко удоволствие се заплаща и тези двете например струват съответно $1,500 и $12,000. Автомобилът ще се предлага в 9 различни цвята като Obsidian Black (черен), Iridium Silver (сребърен)r, Caspian Blue (син) и Zircon Red(червен) са стандарт. Опционалните са Himalayas Medium Grey и Diamond White за $1,500, докато Alanite Grey и Sylvanite Grey ще ви струват $3,000. За максимална екслузивност Мерцедес предлага Alu-Beam "liquid metal" срещу $10,000. За допълнителни преработки, клиентите на Mercedes SLS ще трябва да заплатят $5,000 за карбоново тяло на огледалата и $2,400 за десет спицови AMG джанти. Въпреки, че автомобилът е добре оборудван стандартно с Алкантара кожа и алуминиеви елементи, Мерцедес предлага и допълнителни пакети включително акценти по централната конзола и вратите от карбон ($4,500) или пълен пакет от карбон срещу $9,000 включващ и седалките. Допълнителните екстри включват специални кожени седалки, $500 кожен волан от Алкантара, $6,400 аудио система на датската Bang & Olufsen с 10 говорителя и специален комплект от куфари и чанти за багаж. Въпросът, който нас ни интересува е - кога ще го видим в България? Разгледайте поръчковият каталог за Mercedes SLS AMG Gullwing.