Mercedes-Benz SLS AMG с electric driveПреди няколко дни ви запознахме със слуховете около версията, че Mercedes разработва електрическа версия на новия си суперавтомобил SLS AMG Gullwing, днес от немската компания разпространиха официална информация за модела. Mercedes SLS Electric Drive ще разполага с четири електродвигателя Brusa, чиято обща мощност е 532к.с. На снимката ясно е показано разположението на два електромотора над предната ос и на другите два пред задната ос. Литиево-йонната батерия ще е 400-волтова, като нейното зареждане ще се осъществява чрез plug-in система, както и чрез регенерация на енергия от спирачките.

Все още Mercedes не са потвърдили официално информацията, че максималното разстояние, което ще може да изминава автомобилът без презареждане ще е 150-180км., като се надяваме периметърът да е доста по-голям. Електрическият автомобил ще получи също леки модификации по окачването, едностепенна скоростна кутия и система за регенериране на енергия при спиране.
Официално оповестените данни са следните:
Mercedes-Benz SLS AMG с electric drive
Максимална мощност 392 kW, Максимален момент 880 Нм, 0-100 км/ч около 4 секунди, Капазитет на акумулаторите 40 Ah (при 400 V), Енергийна вместимост 3x 16 kWh = 48 kWh. Първите тестове с SLS eDrive ще бъдат проведени още в края на тази година, но появата на модела на пазара може да се окачва едва през 2015г.