Mercedes SLS AMG E-cellMercedes-Benz се очаква много скоро да покаже официално електрическата версия на Mercedes SLS AMG. SLS AMG E-CELL Prototype е много атрактивен концепт, който може да стане реалност в началото на 2013 година.

Автомобилът е оборудван с 2 електрически двигателя, които заедно доставят импресивна мощност от 526 к.с. и максимален въртящ момент от 880 Нм, на разположение още с докосване на педала на газта. Още повече - оборотомерът е разграфен до невероятните за един автомобил 12 000 оборота в минута.
Mercedes SLS AMG E-CELL е с ново предно окачване - независимо, за да се вместят двигателите и да не се нарушат динамичните качества на автомобила. Акумулаторите се намират в задната част на SLS AMG и доставят 480 kW, за които е нужно и променено охлаждане.

Концептът е с цели LED светлини - фарове, мигачи, стопове и специален екстериорен цвят, наречен "AMG lumilectric magno". Джантите са 19 инчови отпред и 20 отзад. SLS AMG E-Cell е с уникалната предна престилка с нов преден сплитър, променените отвори за въздух, черните външни огледала и джанти. Отзад се вижда нов дифузьор от който са премахнати вече ненужните накрайници на ауспуха.
В интериора е променен инструменталния панел, като има дисплей показващ скоростта, равнището на зареденост на батериите и разстоянието което колата може да измине до следващото зареждане. Има нова информационна система със сензорен екран от който се управлява аудиосистемата, климатика и навигацията. Всички снимки на Mercedes SLS AMG E-CELL.