Mercedes SLS AMGМаркетинговият микс включва всички аспекти на комуникационните канали, с ключова роля на онлайн активитети. Кампанията е концентрирана прецизно върху тези елементи, които се смятат, че ще възбудят страстта към Mercedes-Benz SLS AMG: уникалния дизайн и перфектната високо изпълнената технология. Основният слоган "Is it still a car?" (все още ли е автомобил?) върви през всички комуникационни активитети и канали.
Печатни и телевизионни реклами
Дизайнът на цялата кампания е изчистена и представя образи, които са както прогресивни, така и леко мистични, но в същото време динамични. Така например на печатна реклама, която ще бъде представена от февруари 2010 година, показва червен Mercedes-Benz SLS AMG върху сив асфалт насочен към черна завеса. Визуалният мотив е подпомогнат от кратък девиз като "Oh Lord …" (О, боже...) или "A cockpit. An engine. Two wings. Is it still a car?" (Кабина. Двигател. Две крила. Все още ли е автомобил?). рекламите ще бъдат всекидневни във вестници и списания.

Телевизионната реклама със седемкратния световен шампион на Формула1 и пилот на MERCEDES GP PETRONAS, Michael Schumacher, разказва история на необикновен експиримент: SLS AMG демонстрира своите технически постижения от подготовка, през тестовите фази до крайната реализация. Рекламата тече по телевизионните канали от 30 януари 2010 година с продължителност от 60 секунди, увеличена на 45 секунди с приключване в края на  март.
Интернет и социални мрежи
Mercedes-Benz SLS AMG вече е представен в Интернет още от премиерата си със сайта www.mercedes-benz.com/sls-amg, който ще бъде разширен с допълнителни интерактивни екскурзоводни обиколки във фабриката на AMG. Като допълнение, трима редактори на онлайн списания ще доставят интензивна информация за динамиката (Милисекунди), за леката конструкция (Милиграмове) и дизайна (Милиметри) на SLS AMG.
Автомобилът може да се намери и в различни социални мрежи. Например Mercedes-Benz създадоха блог на репортера Matthew K (на адрес www.sls-amg-reporter.de) , който публикува репортажи, снимки и видео по време на неговото пътуване като SLS AMG репортьор, следящ глобалното представяне на новия крилат Мерцедес. Matthew K е активен и в Twitter и Facebook, докато фенове на Щутгартската фирма са се събрали в групата www.facebook.com/MercedesBenz.
От началото на февруари 2010 година, ентусиастите могат да се насладят и на приложението за iPhone наречено "SLS AMG", което дава възможност на играчите да разгледат суперспортния автомобил през 360° с иновативната технология на iPhone "accelerometer". Играчите ще могат да избират измежду няколко опции - да играят сами, или да демонстрират своите шофьорски умения в състезания срещу други играчи от целия свят. Приложението е безплатно и може да бъде стартирано от всички модели на iPhone.
Заедно с всичко това, кампанията включва и различни допълнителни мерки - от маркетингова активност до различни ексклузивни клиентски събития, като например участието на автомобила в седмицата на модата в Берлин, където британския моден фотограф Nick Knight, заедно с дизайнера Gareth Pugh, снимаха Mercedes-Benz SLS AMG и топ модела Julia Stegner в специални фото сесии.
Mercedes-Benz SLS AMG в новата видео игра, Gran Turismo® 5
Новият gullwing не е само очакван да привлича погледите по пътищата. SLS AMG ще бъде включен и в най-новата версия на играта Gran Turismo® 5 за PlayStation® 3 (PS3™), очаквана през тази година. В тази видео игра, феновете и ентусиастите ще могат да се насладят на интерактивното управление на новия Mercedes-Benz SLS AMG в пълно HD качество, благодарение на изключителното реалистично рендиране. И накрая моделът на Mercedes-Benz ще има честта да бъде на кориците на играта Gran Turismo® 5, като първи автомобил от немски производител в историята на тази игра.