Mercedes SLKСлед дълъг период без снимки, Mercedes SLK модел 2012 отново се появи. Този път прототипът беше хвана на бензиностанция в Северна Скандинавия.
Новият Mercedes SLK се очаква да бъде представен официално в края на тази година, или по-точно през декември. Малкият брат на Mercedes SL ще бъде със свеж дизайн, продължаващ философията на Mercedes с последните модели. Слуховете са, че дължината ще бъде скъсена малко за сметка на по-мускулесто излъчване с по-нисък профил на каросерията и удължен двигателен отсег. LED светлините ще бъдат както отпред, така и отзад, а в задната част на третото поколение SLK ще има трапецовидни ауспухови тръби. Инструменталното табло ще бъде по същия начин като при новия SLS AMG с някои важни детайли, като нов волан и реаранжиране на някои контролни уреди. Качествени материали ще персонализират интериора на R172 - карбон, алунимний, дърво както и многобройни разцветки на кожата в едно и двуцветни тонове.
Под предния капак Mercedes SLK ще бъде с напълно подобрени и нови двигатели. Един от тях е 3.5 литровия V6 с мощност между 300 и 350 к.с. Най-мощният ще бъде SLK 55 AMG версия с най-новия двойно турбиниран 5.4 литров V8, с очаквана мощност около 470 к.с.