Mercedes-Benz SL Night Edition and SLK Grand EditionMercedes предлага специални модели на SL и SLK, двата със стилен интериор и детайли. Опционалната черна "designo magno night black matt" боя завършва екслузивната спортна фигура на Mercedes SL Night Edition, докато специалната designo graphite прави SLK Grand Edition наистина забележителен.
Mercedes SL Night Edition е с 19 инчови AMG алуминиеви джанти в 2 тона, полирани, сребърно боядисани предни спирачни апарати с логото на Мерцедес и затъмнени фарове и стопове акцентират статута на тези специални модели. Емблема на предните калници показват идентификацията на Night Edition.
Черна напа и бляскав хром е идеален контраст в интериора, спортен волан, скоростния лост и тавана са в черно, като отворите за AIRSCARF® са в сребърен цвят, топлейки водача и пътника, когато покрива е свален в студено време.
Mercedes SLK Grand Edition е с 18 инчови алуминиеви джанти с 5 ребра., сребърно боядисан капак, фаровете и третата стоп светлина завършват комбинацията. Интериорът е в стилно сиво, с нови седалки от сива кожа, като страните им са в перлен цвят.
SL Night Edition и SLK Grand Edition могат да се поръчат веднага, а в зависимост от двигателя допълнителната цена е между 3700 и 5200 евро за SL Night Edition и между 2300 и 3500 евро за SLK Grand Edition. Специалната боя е струва допълнително 3640 евро за designo magno night black и 1800 евро за designo graphite (немски цени с включено ДДС).