Mercedes-Benz S-klasa е най-добрият автомобил в АмерикаСпоред последното проучване на J. D. Power APEAL, собствениците на Mercedes-Benz и smart са най-доволни в Щатите. Mercedes-Benz S класа получи най-голям брой точки за трети пореден път като по този начин стана не само най-добрият автомобил в своя сегмент, но и на целия пазар в Америка. Други победители са модела SLK, както и за първи път smart в сегмента си. Проучването се проведе сред новите собственици на автомобили в период за три месеца между декември 2008 и февруари 2009 година и обхаща около 81 000 притежатели на нови автомобили.
Възможният максимум точки е 1000. Mercedes-Benz S класа получи 887 точки - най-висок резултат във всички категории. Това прави модела най-добър автомобил на американския пазар. С това Mercedes-Benz S класа затвърди своето място след като спечели същото призвание и през 2007 и 2008 година.
Mercedes-Benz SLK също е победител в класа си с 28 точки повече след последния фейслифт. Други подобрени резултати има М класата (10 точки), R класата (7точки) и С класата (6 точки). Средната оценка на всички модели на Мерцедес е 841 точки - един чудесен резултат.
smart беше представен за първи път и веднага спечели първото място в своята категория.
Първо място сред всички категории спечели Mercedes-Benz CLK, който победи и в своята категория за спортни автомобили. Новата Е класа участва в луксозния сегмент и заслужено победи.