The Brand New Mercedes-Benz S-Klasse 2009От Mercedes разкриха официално обновения S-Class, който беше представен пред журналисти на автомобилното изложение в Ню Йорк. Продажбите на фейслифта ще стартират през месец юни, като за него вече се приемат поръчки при дилърите на маркатаВъншният вид на луксозния седан е получил някои козметични промени. Броните са модифицирани, като в предната са вградени дневни LED светлини, фаровете са с нова форма и имат ивици със светодиоди, а стоповете са изцяло с LED осветление.Освен с двигателите, с които е наличен настоящия S-Class, при обновения ще бъде въведена и модификация задвижвана от хибридна система, което всъщност е и най-голямата новост при модела. Както и при новия E-Class, всички агрегати са претърпяли подобрения, като разходът им на гориво е намален значително.

Хибридната система на S 400 HYBRID включва 3.5-литров V6 двигател от S 350, чиято мощност е 279к.с., 15-киловатов електромотор, генериращ 20к.с. и комплект литиево-йонни батерии. Автомобилът е със специално модифицирана за него седемстепенна трансмисия 7G-TRONIC, която в комбинация с хибридната технология позволява средният разход на гориво да падне до 7.9л. на 100км. пробег, а отделяните CO2 емисии – до 186гр/км.

Обновеният Mercedes S-Class е получил и множество нови и подобрени системи за сигурност, с които е оборудван и новият E-Class, гарантиращи спокойствие на водача и пътниците по време на шофиране. Сред тях са системите за настройка на светлините според ситуацията, за информиране при засичане на пешеходци и за ограничение на скоростта.

Още снимки на модела