През годината OMV България дари близо 200 хил. лв. за различни каузи и инициативи

   Продължава събирането на средства за кампанията на БЧК “Заедно срещу COVID-19”

   За поредна година финансови и предметни дарения получиха децата от “Карин дом” и “SOS Детски селища”

 

OMV България дари близо 200 хил. лв. за социални каузи и различни инициативи през 2020 година. В отговор на предизвикателствата, поставени от пандемията от COVID-19, компанията разшири обхвата на благотворителната си дейност.

 

„Вече повече от 20 години OMV България създаваме кампании и подкрепяме инициативи, с които да откликнем на нуждите на обществото, икономиката и околната среда. Правейки равносметка в края на тази много трудна година, OMV показа, че добре разбира своята социална отговорност и компанията пое важна роля в подкрепата на местните общности в борбата им срещу COVID-19. Разбира се, продължихме и своята дългогодишна подкрепа за децата в нужда,“ каза Дечебал Тудор, Управител и Ритейл мениджър на OMV България.  

Още в самото начало на пандемията от коронавирус, OMV се присъедини към националната кампания за събиране на средства, инициирана от Български Червен кръст “Заедно срещу COVID-19”. До този момент са направени дарения както от съпричастни клиенти на касите на бензиностанциите, така и от самата компания. Събирането на средства по кампанията продължава. Тази година OMV и БЧК разшириха дългогодишното си сътрудничество и в други области, като една от тях е поставянето на специални контейнери на Хюманита с логото на БЧК за разделно събиране и рециклиране на дрехи и текстил на територията на бензиностанции на OMV в страната.

Също така OMV подкрепя съвместната информационна кампания на БЧК и Съюза на българските автомобилисти (СБА) – „COVID-19 няма да почива по празниците“, чиято цел е повишаване на информираността относно разпространението на коронавируса, мерките за безопасност и превенция сред пътуващите.

През годината OMV България подкрепи болници, здравни институции и различни местни неправителствени организации с финансови и предметни дарения. Сред даренията са дезинфектанти, кафемашини и продукти от VIVA магазините, както и гориво за линейки. Подкрепа в борбата с COVID-19 получиха също и местни власти.

В подкрепа на българския туристически сектор OMV се включи в инициативата на МЕТРО “Преоткрий България”. В рамките на кампанията OMV стартира редица промоции и продължава да предоставя различни отстъпки и бонуси за клиентите на онлайн платформата.

Паралелно, OMV реализира и собствена кампания „Заедно преоткриваме България на път“, чиято цел беше да промотира вътрешния туризъм и стимулира повече хора да преоткрият красотата на родината. В рамките на инициативата, след гласуване на Facebook страницата на компанията, дарения бяха  направени в помощ на децата от “Карин дом” и “SOS Детски селища” – две организации, които OMV традиционно подпомага от години. Друга част от средствата ще бъдат използвани за закупуването и засаждането на дръвчета. Залесяването е един от дългосрочните проекти, в които служителите на компанията взимат активно участие.  

Като социално отговорна компания OMV България ще продължи да дарява и да подкрепя важни за обществото каузи. В стремежа ни да осигурим „енергията за по-добър живот“ OMV поставя стратегията за постигане на устойчивост в основата на всички дейности на компанията. Наши приоритети са както грижата за клиента, така и грижата за благосъстоянието на обществото и природата.

 

 

Допълнителна информация

OMV АД

OMV произвежда и маркетира петрол и газ, иновативни енергийни и последно поколение нефтохимични решения по отговорен начин. С консолидирани приходи от 23 млрд. евро и персонал от над 20 000 души през 2019 г., OMV АД е една от най-големите индустриални компании в Австрия. В сектор „Проучване и Добив“, OMV притежава силни бази в Румъния и Австрия и балансирано международно портфолио с позиции в още райони включително Русия, Северно море, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион. Дневното производство през 2019 г. е приблизително 487 000 нефтени барела. В сектор „Рафиниране и Маркетинг“, OMV оперира три рафинерии и притежава 15% дял в ADNOC Refining and Trading JV, с общ годишен капацитет за преработка 24,9 млн. тона. В допълнение OMV има 75% участие в Borealis, един от водещите световни производители на полиолефини. Компанията оперира в десет европейски държави с повече от 2 100 бензиностанции. OMV поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия; дъщерното дружество Gas Connect Austria (GmbH) оперира газопреносна мрежа в Австрия. През 2019 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 137 TWh. Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната стратегия на компанията. OMV подкрепя прехода към нисковъглеродна икономика. Компанията е поставила измерими цели за намаляване на въглеродния интензитет и въвеждане на нови енергийни и нефтохимични решения.

 

OMV България

OMV навлиза на българския пазар преди повече от 20 години, като днес има 93 бензиностанции в цялата страна. OMV е многофункционален център за услуги. Основната дейност на компанията е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Бензиностанциите OMV имат собствена марка ресторанти и магазини - VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2020 г. OMV инвестира в България около 400 милиона лева. В момента служителите, работещи на бензиностанциите OMV в страната, са над 1 400 души.

 

За повече информация, моля, свържете се с:

Виктория Христова, Тел.: +359 886 423 964; Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.