Моторните масла са първите продукти от новото OMV автомобилно портфолио и заместват съществуващата марка Bixxol

   Модерният дизайн на опаковката, ясното цветово кодиране, както и обновената онлайн търсачка Oil Finder улесняват клиентите в избора на най-подходящ продукт за техния автомобил

   Новите OMV антифризи и OMV спирачни течности са подходящи за автомобили на всякаква възраст

 

OMV представя нов асортимент от висококачествени автомобилни продукти под собствена марка. След OMV моторни масла, компанията лансира антифризи и спирачни течности. Новите продукти вече се предлагат на всички бензиностанции OMV в България.  

Правилното масло за всеки двигател

Изборът на подходящ продукт за грижа за автомобила става все по-сложен. Съвременните двигатели са високотехнологични машини и производителите препоръчват масла със сложна структура, което се оказва истинско предизвикателство за потребителите. OMV предлага просто решение: нов отличителен дизайн на опаковката с лесноразбираеми изображения и цветни кодове в етикетите за различните серии, които помагат на потребителите лесно да се ориентират в своя избор.

Новите OMV моторни масла са разработени в съответствие с най-модерните технологии на производство, за да отговорят на строгите изисквания и високите критерии за одобрение на водещите производители на автомобили. Освен основната си функция да смазват, те също така охлаждат, почистват, предпазват от корозия и уплътняват. Иновативната технология за моторни масла на OMV гарантира, че всички тези изисквания са изпълнени едновременно и при всякакви сезонни метеорологични условия. Новите OMV моторни масла заменят съществуващата марка Bixxol.

OMV разработи и онлайн търсачката Oil Finder, чрез която потребителите да открият кое масло е най-подходящо за техния двигател. Този дигитален инструмент може да се ползва през сайта на OMV, като част от приложението OMV Filling Stations или чрез сканиране на QR кода на рафта в бензиностанцията. За клиентите, които предпочитат личния контакт, служителите на бензиностанциите на OMV са добре обучени и винаги на разположение да окажат съдействие на място.

Грижа за охладителната система и спирачките

Грижата за автомобила през всички сезони от OMV продължава с премиум антифриз и спирачна течност. Гамата от OMV антифризи включва два представителя – G11 (син) и G12+ (розов). Те не само не позволяват замръзване на охладителната система, но и защитават от корозия радиатора, водната помпа и охладителните канали. В допълнение охладителната течност на OМV покрива изискванията на повечето производители на автомобили и може да се използва в почти всички охладителни системи.

Качествената спирачна течност е ключов компонент, за да работят спирачките добре, и е сред най-важните течности в превозните средства. OMV предлага два вида спирачна течност, подходящи както за автомобили и мотоциклети с Антиблокираща система на спирачките (ABS), така и за превозни средства без тази технология. Спирачните течности на OMV са разработени да надхвърлят изисквания DOT4 и DOT5.1 и да подпомогнат надеждната работа на спирачките.

Повече информация за новите OMV продукти може да намерите на официалната страница на OMV България тук .

 

Допълнителна информация

OMV АД

OMV произвежда и маркетира петрол и газ, иновативни енергийни и последно поколение нефтохимични решения по отговорен начин. С консолидирани приходи от 23 млрд. евро и персонал от над 20 000 души през 2019 г., OMV АД е една от най-големите индустриални компании в Австрия. В сектор „Проучване и Добив“, OMV притежава силни бази в Румъния и Австрия и балансирано международно портфолио с позиции в още райони включително Русия, Северно море, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион. Дневното производство през 2019 г. е приблизително 487 000 нефтени барела. В сектор „Рафиниране и Маркетинг“, OMV оперира три рафинерии и притежава 15% дял в ADNOC Refining and Trading JV, с общ годишен капацитет за преработка 24,9 млн. тона. В допълнение OMV има 75% участие в Borealis, един от водещите световни производители на полиолефини. Компанията оперира в десет европейски държави с повече от 2 100 бензиностанции. OMV поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия; дъщерното дружество Gas Connect Austria (GmbH) оперира газопреносна мрежа в Австрия. През 2019 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 137 TWh. Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната стратегия на компанията. OMV подкрепя прехода към нисковъглеродна икономика. Компанията е поставила измерими цели за намаляване на въглеродния интензитет и въвеждане на нови енергийни и нефтохимични решения.

OMV България

OMV навлиза на българския пазар преди повече от 20 години, като днес има 93 бензиностанции в цялата страна. OMV е многофункционален център за услуги. Основната дейност на компанията е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Бензиностанциите OMV имат собствена марка ресторанти и магазини - VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2020 г. OMV инвестира в България около 400 милиона лева. В момента служителите, работещи на бензиностанциите OMV в страната, са над 1 400 души.