Mercedes-Benz в бъдеще ще предлагат напълно интегрирана система за навигация - нарича "'Navigation 20'' - за стандартните си високо производителни радио системи - Аудио 20 CD. Новото устройство се основава на високо усъвършенствана технология и предлага множество навигационни функции - в това число променлива показване на карта, реалистично представяне на детелините на магистралните изходи, TMC трафик доклади и изчерпателна информация, специфична за страната. Оборудвана е също така с портове за връзки с най-разпространените аудио източници.  'Navigation 20' може просто да се инсталира в Аудио 20 CD от всеки един сервизен партньор на Mercedes-Benz.
Провереното и надеждно радио Аудио 20 запазва пълната си гама от функции: те включват един CD плейър (с MP3 съвместимост), един FM / MW / SW и LW тунер с автоматично търсене на станцията, функция RDS (за FМ честота), директно въвеждане на радио честота използвайки бутоните на централната конзола и 4x20-вата усилвател.

'Navigation 20' е напълно интегрирано Plug & Play (включи и забрави) решение, което придава различни допълнителни функции на Аудио 20. Ново добавената навигационна карта може да се разглежда на голям, фиксиран цветен дисплей (4.9 инча/12.25 см в C-класа). В допълнение към това, стрелките на инструменталния панел посочват навигационни инструкции. Има възможност за избор на режима на показване: 2D Север-горе, 2D Трасе-горе или 3D Tрасе-горе. 3D карта може да се настрой по три начина, като използвате джойстика. 'Navigation 20' включва и като плюс Reality View PRO с реалистично изображение на пътната мрежа - включително пътни знаци, ясно посочване на детелини и изходи на автомагистрала, и указания за съответното платно. Като докладите TMC трафик-задръствания са взети под внимание при изчисляване на маршрути.
Включени са подробни карти на 43 европейски страни. (Да се надяваме, че знаят, че България също е европейска страна). Когато пресечете националните граници, основната информация за правилата за движение които са в сила в съответната страна - като например ограничения на скоростта, количеството алкохол при което може да се шофира, задължителна употреба на дневни светлини при шофиране и задълженията за носене на съответни документи за самоличност или други документи - може да бъде видяна.
Какво още, високо ефективната система за развлечения позволява свързването на почти всички аудио устройства като например Ipod, MP3 плейър или USB флашка. Освен това е конфигурирана за аудио излъчване чрез Bluetooth. Системата се командва и използва безопасно и ергономично чрез контролера в централната конзола.
Новата система Navigation 20 е налична в момента за Mercedes-Benz C-Class и GLK-Class. Тя също така ще се предлага за Е-класа от средата на 2010 г. нататък. Тя може просто да бъде интегрирана в колата Ви при сервизен партньор на Mercedes-Benz. Цена: € 1099 вкл. ДДС плюс монтаж.