Не мога да кажа че съм специалист по маркетинг, въпреки че прочетох няколко книги за да се опитам да разбера как най-добре се промотира един бизнес. Нашият портал и форум също могат да се оприличат като бизнес - информационен или на неорганизирана общност на почитателите на Мерцедес. Ние сме открити, отворени и приятелски настроени към всеки желаещ да обмени мисли, проблеми или решенията им.
За разлика от регистрирани клубове, които са юридически лица с нестопанска цел и се издържат от членския внос на членовете им, ние разчитаме на собствени средства като искрено се надяваме на спонсори и рекламодатели, след като вече доказахме че сме сериозни и изградени като мястото с най-много информация за Мерцедес и с най-добрите специалисти във форума ни. Аз не съм крил, че бях член на такъв клуб и с радост излязох от редиците му, защото имаше двоен стандарт, лошо отношения и "извиване на ръце". Същият този клуб (не слагам линк към него, за да не му правя реклама) скоро публикува във форума си тема със запитване защо (не)станах член на този клуб.

Естествено при задаване на такъв въпрос са се взели впредвид и евентуалното наличие на негативни отговори. НО....истината понякога, както всеки знае, може и да боли. В този форум моите мнения преминават през оценка на модератор, въпреки че аз винаги съм държал на културен диалог. Поради тази причина помолих участник от нашия форум да публикува от мое име моето мнение, като изрично се написа че това е мое мнение. А то винаги си е било едно и също - навремето влязох в редиците на този клуб с голямо желание и излязох от него с още по-голямо. Причините са описани в няколко мои статии, които и изложих там.

Реакцията на богопомазаните модератори там (БАН и предупреждение са ежедневие там) не закъсня и бързо бяха написани обръщения в типичния им стил. Ето част от тях:
"сбирщина от фенове",
"селяни",
"селяните да си стоят в село",
"съдеико по разно постове преди нея мисля ,че БОКЛУЦУТЕ трябва да бъдат отсяти,изобщо си нямате на идея за какво става въпрос ,седете си на село и ДУХАИТЕ."
и т.н. Подобно отношение има и към един неофициален клуб на Мерцедес от Румъния, когато се употреби следните фрази:
"Виж клуба е друга работа! Сметам Е ИЗЛИШНО да се спорим с хора, които идват да си купуват Мерцедс от България" 
"Не че злорадствам, ама нас ни има в списъка с клубовете на сайта на Щутгартците, а за Румъния нищо не се споменава. Пък нека ние сме простите и не разбираме." - на което отговора от друг член е "Напълно съм съгласен с теб колега"
"Пак да отбележа, че нашия клуб е официално признат, а техния, понеже колите идват от България се води, като подвластен на нашия"

Това са цитати на членове от клуб, в чийто устав като цел е написано: "Чл. 4. Целта на КЛУБА е да стимулира и обединява гражданите, техните общности и организации, като насърчава, развива и подпомага потребностите им, и по-конкретно като разширява знанията и насърчава интереса към автомобилизма, техниката, автотуризма, като хората, които се интересуват от моторни превозни средства с марката Mercedes-Benz трябва да получат възможността да се информират по всички интересуващи ги технически въпроси и общи проблеми, да обменят опит, да прекарват заедно свободното си време, организирайки прояви от всякакъв вид, като всички те не са на политическа или верска основа. Цел на КЛУБА е и осигуряване и съдействие при популяризирането на автомобилната марка Mercedes-Benz, осигуряване и съдействие за популяризирането, развитието и утвърждаването на автомобилния спорт и възпитанието на автомобилни състезатели в спортсменски дух, както и повишаване на безопасността на движение по републиканската пътна мрежа."

Много би ми било интересно как биха реагирали от централата на Мерцедес в Щутгарт ако прочетат тези изявления. Всичко това доказва едно - двуличие и двоен стандарт. Тази сутрин темата е добре разчистена, като са останали положителните мнения. Цензурата е в пълна сила. Ами ето още един отговор защо НЕ продължих да съм член на този клуб. Все пак, за да няма празни думи като доказателство, един от нашите потребители е запазил всички публикувани мнения, преди метлата да зачисти негативизмите. А между впрочем ние вече сме осъществили контакти с румънския форум.

Послеслов: Дали е нужно да се прави проучване, когато не се зачитат отговорите на всички, а само на предварително желаните от рода на " Ние сме велики", "Ние сме единствени", "Евала на нас" и т.н. а другите да са "не са изтрити, но са скрити" (точно този отговор ме разсмива няколко пъти)? Все пак нека не правя повече анализи на официално признатия клуб. Аз лично бих се засрамил..... но, това съм аз и всичко написано си е мое мнение. Все пак един цитат: " Ninety percent of the politicians give the other ten percent a bad reputation. Henry A. Kissinger"