Драги приятели, съмишленици и потребители на портала за Мерцедес.
Целта на тази тема е да ви запозная с развитието ни досега и нашите бъдещи планове за него.
Когато всичко започна на шега в края на ноември 2008, не бях и предполагал как за толкова кратко време можем да постигнем толкова много. Разбира се, може да се каже, че започвахме няколко пъти от начало.

Първо начало, края на ноември 2008 – създаване на много малък сайт, който само за 3 седмици започна да излиза на по-предни позиции от доста известни и наложили се сайтове. Целта беше да се покаже, че има полза от добра оптимизация. Също и начина, по който незапознатите с марката Мерцедес да намерят изчерпателна информация на едно място, а не да я търсят в различни сайтове. Работата беше много, а сам беше трудно. Последваха спорове с колеги от друг сайт и ....започна:
Второто начало, началото на февруари - изчистване на ненужната вече информация и запълване с нова. Трудно, но тогава получих подкрепа от вече утвърдени потребители от други сайтове.
Трето начало, от 13.02.2009 г., когато при един анализ и планиране развитието на сайта се стигна до извода, че съществуващият поддомейн е неоптимизиран и регистрирахме новия mercedes-bulgaria.com. За жалост в началото на март имахме много и последователни хаквания от известно ИП, което беше свързано с авто сайтове. Това пък ни направи по-внимателни и затегнахме защитата.

Равносметката досега показва ,че всичко върви в положителна и възходяща линия. Вече поддържаме над 200 всекидневни уникални посещения, което за близо тримесечен сайт е много добре и Гугъл ни награди с PR2. Ежеседмично публикувам индексираните ни страници в Гугъл. Трябва да отбележа, че постигнатите резултати се дължат на един малък, но сплотен колектив, както и качествени потребители във форума, които имат много интересни теми.
И да не забравяме целта на този сайт, който се превърна в портал, поради огромната информация в него. Място, където всеки може да открие възможно най-много информация – техническа, образователна и специализирана – за Мерцедес. От маркетингова гледана точка – най-посещаваният портал за Мерцедес в България!