Преди няколко дена публикувах една статия в блога на сайта, разкриваща меко казано некоректни практики за реклама.
Всеки сам може да взема решения къде, как и колко да рекламира даден продукт. Последната нощ реших да разгледам развитието на двата други сайта за Мерцедес, които са по-известни в Интернет пространството.

Както и очаквах сайта на официалния клуб няма никакво развитие, което мен лично не може да ме радва, въпреки че сме "конкуренти" (ако въобще може да се сравнява оскъдната информация публикувана там, в сравнение с много други любителски сайта за Мерцедес). Както знаете, една от причините за появата на нашия сайт беше именно твърдоглавостта и невъзприемане на многото вече осъществени тук идеи. Както и да е. Интересно впечатление ми направо обаче отварянето на сайта на Алекс. Променена визия и нялколко неуспешни имитации... Когато нашият сайт се появи и започна да набира скорост ( както и форума ), Алекс се регистрира при нас и на следващият ден ми ограничи правата в неговия форум, така че да не мога да чета никакви теми. Това си е лично негово решение, причината за която аз мога само да гадая, въпреки че тя е повече от ясна. Бях писал и преди - колеги, не можем да затворим Интернет и да забраним на търсещите информация да посещават и други сайтове. Както и да го увъртаме, ние дори и некомерсиализирани се борим за "клиенти", а те ще изберат подходящият за тях продукт.

Ние само можем да се стараем да го "произведем" колкото се може по-качествен, по-красив и да го рекламираме (с позволени средства) така че те да се чувстват добре избирайки правилният и удобният за тях.
Лично аз се радвам, че появата на нашият сайт отвори една "надпревара" за развитието на всички ( не са толкова много ) по-големи и известни сайтове. Иначе започнахме да ставаме за смях пред другите марки автомобили с къде по-добре развити и организирани сайтове.

Лично към Алекс:
Алекс, познавам те косвено чрез сайта на Джумла-бг, преди още скандала между теб и клуба. Не мога да те разбера след като задържа такъв домейн - поне тригодишен, който беше с отличен Google PR- как можа да го опропастиш толкова много? Започна от Джумла, после сигурно някъде си прочел, че Wordpress се индексира по-добре и мина на тази система. Украси го с реклами за чипсове и какви ли не други реклами, нямащи нищо общо с Мерцедес. Сега за какъв дявол си минал и на е107 ??? Сайтът ти, както може би си забелязъл вече губи и ще продължи да губи позиции и единственото, което ще те задържи е линка ти в Dmozz. Знаеш, че във форума на Джумла има градивна критика при представяне на един сайт и това го приеми като такава, въпреки че се падаме конкуренти. И как пък избра тези кафяви цветове, дето приличат на кожа от някоя 123ка .... Зная, че ти или твоите колеги "надничат" доста често тук (та дори и гласуват отрицателно на професионално написани статии) и се надявам да помислиш коя система най-накрая ще се окаже успешна..... Защото ние ще те чакаме на върха.