Мерцедес не е само марка, но и начин на представяне същността на един човек, или група от хора, или цяла една общност. Обикновено такава общност се формира на основата на общи интереси - благородни или не. Доскоро и аз бях член на такава малка общност, наречена клуб.

За жалост, оказа се че клубът не е на членовете, както е записано в устава и както трвбеа да бъде, а на определен кръг от хора. Твърдо отказвайки да сложа линк към техния сайт ( който в момента се състои от няколко копирани статии ) от моята начална страница, на мен ми беше даден БАН, а впоследствие и неправомерно изгонен от там. Това е главната причина, а производните на нея се размножиха много бързо, доказвайки корена на "добронамероността" на клуба.

Още в началото на създаването на този сайт, аз дебело подчертах, че това ще бъде информационен сайт за Мерцедес. Логически погледнато Мерцедес ентусиастите би трябвало да се радват на такава информция, представена им напълно безкористно. Затова и най-много от темите за историята на различните модели, както и последни новини и шпионски снимки бяха публикувани в техния форум. Резултатът беше точно обратния - за жалост голяма част от членовете скочиха, че това заплашвало клуба и аз съм вземал безплатни дивиденти от това посещение. Накратко - аз бях голямата заплаха за иначе съдебно регистрирания клуб.

Тази сутрин ми беше премахнат БАНа, но мненията ми трябваше да минават през модератор. Аз все пак успях да публикувам линк към сайта на Свежо с "Историята на Мерцедес S класа" и какво мислите че стана. БАН естествено. Да се отбележи, че вече не съм и член на този клуб - незаконно и неправомерно, защото за да се изгони член от клуба трябва да има Общо Събрание или трябва да има писмено заявление за отказване от членство.

Аз твърдо съм заявил, че не искам да продължавам членството си, но държа прекратяването да бъде извършено според правилника. И точно според този правилник аз всъщност не съм извършил нищо, за да бъда изгонен !!! Жалкото в създалата се ситуация е, че много от  иначе интелигентните, разбиращи и човечни членове на този клуб се подведоха по малкото номенклатурно действащи такива. Изказването на ръководният орган " Каквото станало, станало - да мислим за бъдещето" ми звучи доста близко до " Всичко за благото на народа!".

Дами и господа, Вие не можете да задържите случайно и не случайно попадналите във вашия форум потребители и тези случайно и не случайно станали членове да посещават други сайтове !!! Вярно, че много от информацията започва да се следи, поради новоприетия закон в България, но все още България не е Китай, където има забрана за доста сайтове. Не го правете, защото колкото по-трудно, толкова по-сладко. Казвам го за Ваше добро.

За мен този период на членство в този клуб е изчетена страница. Мога само да им пожелая успех, след като аз съм бил голямата заплаха за тяхното съществуване.