Mercedes SLВ интернет пространството и особено в авто форумите има един постоянен спор относно кой е по-добрият автомобил. Трудно някой би направил директно сравнение - единственото възможно е то да бъде ограничено не по марка, а по модел. Ние, като сайт и форум за Мерцедес се допитахме до потребителите с един лаконичен въпрос.

Да притежаваш Мерцедес. Дали е вид религия или форма на практичност. Дали е заради удобството, качеството, визията. Ето и отговорите на някои потребители във форума на въпроса: "Защо и как избрахте да закупите вашия Мерцедес?"

1. Защо? Защото ми харесва, защото е една сигурна, здрава кола, пък и това ми е работата. Какво дргуо да карам - продавам части за Мерцедес и да карам бмв или ауди?
2. Защото ми харесва дори само да го гледам  ;
- Защото вози и се управлява прекрасно, ймайки предвид всичките елементи- усещането при преминаване през неравности, липса на шум, липса на раздрънкани елементи и пластмаси, удоволствие да се паркира;
- Здрава кола, като при по-старите модели и не от най-високия клас, поддръжката е доста по евтина от други прехвалени уж достъпни коли;
- То Божа работа, ама сигурна кола;
- Усещането, че дори да карам по-стар модел, се чувствам над другите;
- Колкото повече се запознавам с него установявам, че дори на елементарни неща и детайли, е обърнато внимание, как да бъдат направени. Абе както се казва, всичко е измислено;
- Не, че ми пука, ама гледат на теб с друго око, кой каквото да ми разправя;
- Друго си е като стъпиш на пътя и да гледаш как от предния капак те води Трилъчата звезда
- В заключение и с оглед изброените по-горе причини, поради които МБ е любимата ми марка, то ако имам и занапред финансова възможност, ще си остана верен на този автомобил. Дори да имам и други, той също ще е задължителна част от моя автопарк и винаги когато мога, ще съм с него 
3. С моят мерник се сдобих почти на шега.Имам го от около два месеца и все повече за замислям къде съм спал до сега. Като изключим двигателя разглобих абсолютно всичко по тази кола, в купето остана само голо арматурно табло. На лице бяха само няколко видии и големите болтове на коланите. Всичко е толкова качествено и добре направено,няма нищо излишно. А най-много се кефя на возията, като кораб е - как леко се поклаща. Имам ли възможност за напред няма да притежавам друга марка.
4. Мерцедес ти дава усещане, което никой друг автомобил не може да ти даде.просто при другите коли ТО липсва.а кое е това ''ТО'',е, ако не можеш да го разбереш, никой не може да ти го обясни.аз го усещам-затова само Мерцедес
5. Смея да твърдя че съм технически грамотен човек,а другите марки не покриват някои от изискванията ми. Мерцедес единствен се ремонтира лесно и е супер сигурна кола!!!
6. Притежавал съм W123 300D, W110 190, W201 190D и в момента W124 250D.
Между тях съм имал доста автомобили и съм правил грешки с тяхната покупка. Преди да купя сегашния си Мерцедес, бях изневерил с Фиат Улийз. Огромните финансови средства, хвърлени по тази кола ме накараха да се замисля с какво да я сменя. Единственият отговор беше - Мерцедес.
Здрав, надежден, удобен, комфортен, икономически изгоден и не най-малкото безпроблемен. Следващият автомобил не може да бъде друг, освен Мерцедес.
7. Всички знаем за приказката, че 'Мерцедес си е Мерцедес', но все пак при мене имаше нещо конкретно - когато си търсех нова кола, W204 беше току-що излязъл и ме спечели с агресивния си и спортен вид. Но за да съм честен, пробвах цялата конкуренция в класа, преди да взема крайното решение, защото имаше и други модели които ми харесваха на пръв поглед - А4, БМВ 328, Инфинити G35, и Лексъс IS250/350 (пропуснах Acura TSX и TL). Много бях харесал А5 но за онова време цената беше твърде висока, и се отказах. Другите марки не бяха лоши, но комбинацията на Мерца от спорт + лукс + екстри + лично усещане + цена ми допадна най-много и в крайна сметка се оказа, че взех най-доброто което се предлагаше по онова време, на най-добрата възможна цена.
Доволен съм и нито за момент не съжалявам в избора си!
8. Преди 3 години един собственик на автокъща в Добрич,като ме видя,че стоя пред една 190-ка ми натика ключовете й в ръцете и ми каза :" иди я пробвай по околовръстното и ела да кажеш добра ли е.Нищо,че няма да я купуваш". След като я пробвах вече се бях заразил от тая болест - бях болен за мерцедес и докато не си купих не мирясах.Карам мерцедес защото ми дава усещането за истинска,солидна машина,шофирането за мен е истинско удоволствие,пътуващите с мен се чувстват удобно и комфортно,не се уморявам от пътуването.
9. И такаааа,след 2-ве годинки мога да кажа само ,че ако и занапред имам възможности ,никога не бих управлявал друга марка автомобил!"МЕРЦЕДЕС"- СИ Е БЕЗСПОРНО НАЙ-ДОБРИЯ АВТОМОБИЛ! Няма смисъл да изброявам "защо",колегите са описали доста добре!