9 октомври 2009 година беше последният ден, в който желаещите да участват в конкурса БГ сайт на годината трябваше да се регистрират.
Mercedes-bulgaria.com ще се състезава в категорията "Кауза, Събитие, Общност".

 - Решението е взето напълно демократично чрез анкета, както и сумата е събрана от дарения на потребителите. Ние не сме клуб, в смисъла на думата която обикновено се употребява. Ние сме Интернет общност, създадена както птицата Феникс и доказала мястото си в Нет пространството.
- С присъствието ни в Интернет ние помагаме на много потребители, както почитатели на Мерцедес, така и на такива потърсили информация за историята на различни модели, технически данни или тестове.
- В добре изграденият форум на потребителите с технически проблеми винаги ще бъде оказана помощ.
- В галерията, огромното количество снимки визуализират многобройните статии и дават ясна представа на посетителите на сайта за конкретната история.
- Няма друг толкова подробен портал за Мерцедес в страната ни.

Надяваме се нашето участие в конкурса, заедно с организирането на Първото Национално състезание "Какво знаете за Мерцедес", да допринесат както за популяризирането, така и за бъдещото утвърждаване на портала за Мерцедес - mercedes-bulgaria.com. Очакваме обективна оценка от страна на журито, въпреки силната конкуренция от страна на много по-големи медийни фирми. Гласуването на публиката  ще стартира в 12 ч. на 13 октомври и ще приключи в 18 ч. на 4 ноември!
Гласувайте зa Mercedes - Alter Ego.