Mercedes coupe

*"Sindelfingen каросериите" преобладават
* Стилни и елегантни коли произведени от собствения каросериен цех на дружеството
* Модификации, като например магистрален крузър са колесни скулптури на вечната елегантност

През 1920-те и 30-те, Mercedes-Benz предлага разнообразие от модели, като превозното средство се характеризира главно с шаси и двигател - за тези най-различни варианти на каросерията най-често с до десет или повече различни дизайни били налични цехове. Това време е ерата на каросерийните майстори в автомобилния дизайн, като много собственици преработват каросерията монтирана към шасито така, че да отговори на техните собствени спецификации. Накрая наименованието на тези компании "Sindelfingenbody" (Зинделфингенска каросерия) става нарицателно. То отразява не само стилистични особености на собствениците на превозни средства, но също така и на дизайнерите на Mercedes-Benz - тези "стилисти", както са наричани официално тогава, които са създали мобилни скулптури на вечната елегантност.

Не всяка серия има Coupe, но в повечето случаи има поне един вариант, най-малко, насочени към подобна категория купувачи. Mercedes-Benz 290 (W 18 серия), например, е построен в средата на 1930-те, който във версията с дългото междуосие с елегантна линия на структурата е на практика Coupe – освен, че има четири врати осигуряващи достъп до интериора. Десетилетия по-късно CLS успя да съживи подобен принцип, като създаде още по-Coupe подобен ефект с ниската си, удължена линия на покрива. Спортните седани, много популярни в състезанията, са били налични в по-малки серии, като например 130 модел (W 23) или 230 (W 153) - и двата във версия две врати.

Една каросерия с Coupe гени, даваща звезден статус на собствениците си, е на магистрален крузър, създаден за луксозните 500 K (W 29) и 540 К (W 29) модели. Името на проекта идва от новите високоскоростни магистрали, които са били в процес на изграждане в Германия по това време, в сравнение с днес, разбира се, тези нови дълги пътищата са били с много по-малко трафик, и със своето аеродинамично тяло магистралния крузър може от време на време да изглежда, че буквално лети по пътя. Магистралния крузър е последната дума на дизайна – произведение на изкуството - тук не говорим за изключителността, всеки който може да си позволи такова превозно средство по това време, се радва на страхотно изживяване и мобилен начин на живот.

Популярен избор е да се използват като основа шаси с монтиран двигател, тъй като с удължения капак на двигателя в предния край се създава една по-продълговата форма, така във външния вид се подчертава, че превозното средство има Coupe характер. В повечето случаи на задните колела също има обтекатели - калници. Всеки магистрален крузър остава обект на обаянието на тези дни. Световно известен модел на магистрален крузър е 540 K от 1939, собственост на Arturo Keller (Артуро Келер), това е един от само няколко единици от тези изключително редки видове които са оцелели.

Безупречният модел на Келер продължава да кара хората да тръпнат по време на класически автомобили събития и редовно събира трофеи, като през 2006 в Concours d' Elegance (конкурс за елегантност) в Pebble Beach, Калифорния / САЩ, където той бе удостоен с награда за най-елегантно закрито превозно средство. Две врати дават достъп до четири места. Това е новост на магистралния крузър включена в модела предшественик - 500 K магистрален крузър - а в наши дни е стандартна функция на Coupe дизайн - с извити задни странични прозорци, което подчертава, завършека на късия заострен заден край. 540 K също е бил произвеждан и като класическо Coupe с две места. Има дори модификации, с така наречените комбинация Coupe (СС) с два взаимозаменяеми покрива. Вижте всички снимки на този модел в Галерията.