Benz Mylord

В началото, автомобилите били силно повлияни от различните стилове на каретите теглени от кон. Coupe-то запазва фокуса си и основно е насочено към хора пътуващи със стил, и до ден днешен то се явява типичен представител на изключителна форма на транспорт. Използване на кочияш накрая дава възможност на собствениците които предпочитат, сами да вземат контрол над превозното си средство; днешните купета също са ориентирани към водача.

Плавни линии за динамичен външен вид

Терминът Coupe се развива и израства през десетилетията. Ранните coupe-та например, обикновено имат кабина за двама души. След 1950 година обаче, те вече по-скоро имат четири места. Но корпуса включва редица основни функции, които съществуват и до днес. Coupe-то обикновено е много ниско, с плавни линии, които създават удължен силует. То често се отказва от В - колоната като цяло, а C - колоната завършва внимателно в задницата. Покривът е доста по малък, не е като на седан и е извит в задната част. Страничните стъкла са обикновено без рамка.

Днес, да притежаваш Coupe и да се наслаждаваш на полезни стойностти, вече не са взаимно изключващи се стремежи. Въпреки, че много Coupe фенове ще оспорят факта, дори и в Coupe има просторен багажник, сгъваеми задни седалки и ски сак са популярно оборудване. В крайна сметка, корпуса не разкрива външно пособията на съвременните развлекателни дейности, които сега също се състезават за пространство, заедно с пътниците.

Coupe-тата на Mercedes-Benz и предшествениците му носят самостоятелно образ на този тип превозно средство, изключителни във всеки детайл - право към новия Mercedes-Benz CLC, който прави своя дебют в Женева на Geneva Motor Show през март 2008. Макар, че е член на превозните средства от компактен клас, тази кола показва големината и простора подобаващ на едно Coupe. То се вписва комфортно в семейството на другите coupe-та на Mercedes-Benz и перфектно допълва асортимента на марката. CLC демонстрира нов клас. В същото време то се корени в марка с богато Coupe наследство, макар че има "само" един пряк предшественик - спорт Coupe.

През своята история Mercedes-Benz е предлагал coupe-та в различни дизайни. Benz Mylord Coupe с 10 к.с. от 1901, например, все още е с близко родство с карета теглена от кон, с открита седалка за водача. Една не рядка функция през онези дни е бил сгъваемия покрив над пътническите седалки, които можел да бъдат открит при хубаво време, за да се подобри удоволствието от пътуването - и които при максимална скорост от 35 до 40 km/час разкривал само минимално от елегантността на на Mylord Coupe на външен вид. Вижте всички снимки на този модел в Галерията.