Benz Dos-a-Dos Mylord coupe1901

Coupes във всеки клас
* Дали в компактен, среден размер или луксозен клас, coupes повиши продуктовата гама на Mercedes-Benz
* Mercedes-Benz CLS: Първото четири врато Coupe направи своя дебют през 2004

След Втората световна война Coupe става постоянна част от гамата на Mercedes-Benz в средно-размерните модели (Е-клас), както и на гамата от премиум клас модели (S-клас). Сред предтечите на днешния CL-класа са превозни средства, като например 300 S Coupe (W 188, 1952 до 1955) и coupe-та на серии 180 и 128 "три-обемни каросерии", чиято самоносеща конструкция е била напълно с модата на деня. През 1961 излиза coupe-то в премиум клас - 111 серия, след това през следващата година на 112 серия, това са много търсени автомобили и до днес. Междинна стъпка беше 107 серия от 1970, която се основава не на седан от премиум клас с четири врати, а на SL и поради това предоставял места само за двама души. Серия С 126, от друга страна, предлага четири нормални места, функция, която е продължила до наши дни в приемните серии C 140, C 215 и C 216.

Mercedes coupe

*"Sindelfingen каросериите" преобладават
* Стилни и елегантни коли произведени от собствения каросериен цех на дружеството
* Модификации, като например магистрален крузър са колесни скулптури на вечната елегантност

През 1920-те и 30-те, Mercedes-Benz предлага разнообразие от модели, като превозното средство се характеризира главно с шаси и двигател - за тези най-различни варианти на каросерията най-често с до десет или повече различни дизайни били налични цехове. Това време е ерата на каросерийните майстори в автомобилния дизайн, като много собственици преработват каросерията монтирана към шасито така, че да отговори на техните собствени спецификации. Накрая наименованието на тези компании "Sindelfingenbody" (Зинделфингенска каросерия) става нарицателно. То отразява не само стилистични особености на собствениците на превозни средства, но също така и на дизайнерите на Mercedes-Benz - тези "стилисти", както са наричани официално тогава, които са създали мобилни скулптури на вечната елегантност.

Benz Mylord

В началото, автомобилите били силно повлияни от различните стилове на каретите теглени от кон. Coupe-то запазва фокуса си и основно е насочено към хора пътуващи със стил, и до ден днешен то се явява типичен представител на изключителна форма на транспорт. Използване на кочияш накрая дава възможност на собствениците които предпочитат, сами да вземат контрол над превозното си средство; днешните купета също са ориентирани към водача.

Плавни линии за динамичен външен вид

Терминът Coupe се развива и израства през десетилетията. Ранните coupe-та например, обикновено имат кабина за двама души. След 1950 година обаче, те вече по-скоро имат четири места. Но корпуса включва редица основни функции, които съществуват и до днес. Coupe-то обикновено е много ниско, с плавни линии, които създават удължен силует. То често се отказва от В - колоната като цяло, а C - колоната завършва внимателно в задницата. Покривът е доста по малък, не е като на седан и е извит в задната част. Страничните стъкла са обикновено без рамка.