Унимог е универсална машина създадена от Мерцедес-Бенц за строежи на трудно достъпни места, планински полета и тресавища. Най-често е използван в планински условия. Двигателите на Унимог варират от 230 до 280 конски сили, шест цилиндрови, дизелови. Автомобилите се комплектоват с 2 вида скоростни кутии:
Автоматична с 8 скорости и механична с 24 предни скорости плюс задна. С тези скоростни кутии скоростта на движение може да варира от 0.07мили до 70 мили в час, използвайки и демултпликатор.
Оригиналните гуми позволяват скорост до 70 мили в час (112км/ч)
Унимог разполага с уникална хидравлична система, която осигурява подключването на всякакви допълнителни изпълнителни устройства включително хидравлична лебедка!

Унимог разполага с блокаж на предния и задния диференциал, което много подобрява проходимостта и му позволява да стига до трудно достъпни места за строежи и други цели. Системата за охлаждане, добрите огледала и седалките на въздушна възглавница осигуряват добрия комфорт на водача! Кабината на Унимог разполага с 2 седалки като има опция за вграждането на 3-та.
Унимог разполага с малко багажно отделение зад шофьорската седалка, в което могат да се поберат по дребни и важни неща.
Подът на Унимог е плосък, под който е по-удобен за почистване!
Вградените 3-точкови колани са нещо непълно ново за камионите на Мерцедес. Могат да се регулират според шофьора. Всяка една от седалките е на въздушна възглавница и може да се регулира и на височина.
Вентилационната система е от високо ниво. Зимата може да стопли кабината и в най-големите студове, а пък лятото да разхлади и в най-голямата жега. Стандартно вграден е климатик, който може да поддържа температура около 20 при външна 40 градуса целзий.
Климатика на Унимог разполага с фин филтър за прах и други вредни вещества.
Отоплението на кабината става чрез затопляне на въздуха посредством топлината на двигателя.
Унимог е една универсална машина намерила своето място в много сфери, и има много различни изпълнения: пожарна кола, самосвал, бордови автомобил, военен камион и даже съществува версия с 3 моста предназначен за военни цели.
Това е камион, с който може да се стигне до много трудно достъпни места. Не отстъпва на някой джипове. Проходимостта му е впечатляваща. А пък комфорта завиден!
Унимог е една прекрасна машина за този, който е решил да работи или живее нестандартно. Източник: https://forum.offroad-bulgaria.com