ОФИЦИАЛНО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Щутгарт, Германия, май 08, 2009 - легендарният Мерцедес - Бенц G-Клас продължава да жъне награда след награда - тридесет години след първата му появя автомобилната сцена. Най-дълго произвежданата моделна серия пътнически автомобили на Мерцедес - Бенц празнува своя успех в "2009 superstars" читателска анкета, организирана от специализираното автомобилно off-road списание "4WheelFun" и в класацията "класики на бъдещето" гласуване, организирано от списание " Motor Klassik ". Тези отличия подчертават култовия статут на който се радва G-Класата. Читателите на off-road списанието "4Wheel Fun" гарантират, успеха на G-Клас до победата с високата стойност в луксозния сегмент на анкетата "2009 суперзвезда". Някъде около 34% от гласовете, са за този все по-млад класик, давайки ясна преднина между G-класата и нейните конкуренти. Това е вторият път, в който off-roader спечели тази титла - за първи път е през 2007 година.

Вследствие на предишните победи през 2003 г. и 2007 г., Мерцедес - Бенц G-Клас печели отново титлата "класик на бъдещето" през 2009 г., от читателите на " Motor Klassik". Не по-малко от 16 184 читатели, са дали гласа си "за" модели на Мерцедес в шест от 14 категории, а G-класата спечели с особено широка подкрепа. Оригиналната версия на автомобила, датираща от 1979 г., доминира над конкуренцията със впечатляващите 29,9% от гласовете в своя клас. И сегашната G-Класа може да се похвали с подобно постижение, събира почти 25% от гласовете: това е два пъти повече от превозното средство, което е на второто място.

За един невероятен пети път - след 2001, 2006, 2007 и 2008 - читателите на "Off Road" отново връчват званието " off-roader на годината" на тази автомобилна икона. Тези награди имат дълга традиция, както става ясно когато погледнем малка част от почести от последните десетилетия: най-малко 14 пъти на читателите на специализираното Немско списания " auto motor und sport " гласуват за G-класа като за най-добрия (cross-country vehicle) Джип в света. През 1983 австралийското автомобилно списание "bushdriver" награждава G-класата, като най-добрия 4x4 Джип на годината, няма съмнение, отчасти като спомен за Париж-Дакар спечелен тази година. През 1993 читателите на френския " Magazine 4x4" удостояват със званието "Джип на годината" G 350 TURBODIESEL, и през 1995, читателите на специализираното списание за воден спорт, "Boote", стигнаха до заключението, че G-класата е най-доброто теглещото превозно средство.

G-класа LIMITED.30 и G-Клас EDITION.PUR: зрелищни специални модели, за да отбележи празненствата за рождения ден

Фактът, че Г-клас е предназначена за дейности в най-трудните терени от самото начало е ясно, особено от специалните EDITION.PUR модели на базата на G 280 CDI от модела серия 461. Този автомобил с дълго междуосие отдава почит към първото поколение G-класа, и е оптимизиран специално за тежките задачи извън отъпкан път и поради това е бъдещата кола мечта на пътешествениците по света, лидерите на експедиций, заклетите феновете на G-клас и клиенти, които са в търсене на автомобилна рядкост с безкомпромисна надеждност и способността да отиде навсякъде. С много екстри по избор, G EDITION.PUR могат да бъдат подготвени за всяка ситуация, например гуми за всички терени с размер 265/75 R 16 за алуминиеви джанти, блестящи вежди на калниците, предпазни решетки за фарове и светлини, степенки на капака за по-лесен достъп до багажника на покрива, който се предлага като аксесоар, лебетка в предната част и задни врати от две части. В интериора има четири индивидуални седалки, тапицирани в трудно износващ се плат или ръчно изработен кожен салон, гумени подови настилки в купето, влагоустойчиви контролни прибори и отводнителни канали в пода. Багажник с дървен под, осигурителни пръстени и релси също могат да бъдат поръчани, както може да бъде поръчан допълнителен нагревател – печка или ръчно управлявана климатичната система.

Със специалния модел LIMITED.30 на базата на моделна серия 463 G серия, Мерцедес - Бенц още веднъж демонстрира възможностите на G-класата по отношение на комфорт и престиж. Външно G 500 Station Wagon с дълго междуосие се отличава със боята си в designo платинено черно, специално проектирани джанти от лека сплав и LIMITED.30 надпис на калниците. Интериорът на този G 500 впечатлява с designo кожа в цвят "chablis" и designo дървени апликации в антрацит топола.