Mercedes G класаСлед 10 годишен период, Mercedes-Benz отново ще предлага Mercedes G-класа в най-голямата държава с дясно управление на автомобилите. Mercedes G-класа ще се появи във Великобритания тази есен с дизелови и компресорни бензинови двигатели. Да припомним, че миналата 2009 година моделът G-класа честваше своята 30 годишнина. Въпреки това, не се оставяйте да бъдете излъгани от възрастта - старият кон е с здрав и класически дизайн и е с много от съвременните екстри на Мерцедес, съчетани с офроуд способности.
Британските клиенти ще могат да избират между два варианта - Mercedes G350 CDI с мощност 221 к.с. и чудовищния Mercedes G55 AMG KOMPRESSOR с 500 к.с и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди.

И двата модела са стандартно оборудвани с автоматична трансмисия, комбинирани с бавни и бързи скорости, автоматичен контрол на климатика, биксенон фарове, кожена тапицерия, включително и на таблото, отопляеми седалки с памет, COMAND с помощ за задно паркиране и магическата звукова система Harman Kardon Logic 7.
Вечният и уникален вид на Mercedes G-класа го различава от другите автомобили. Цената на Mercedes G55 AMG KOMPRESSOR ще бъде £114,975, а на Mercedes G350 CDI £79,975. Вероятно ще бъде предлаган и Mercedes G300 CDI Professional на цена от £57,975.
Още информация можете да намерите в раздела за Mercedes G-класа.