Мерцедес Е-класа - най-красив автомобил в света-АУТО БИЛД Дизайн награда 2009

Щутгарт, Германия, май 15, 2009 – някъде около 100 000 от читателите на автомобилното списание АУТО БИЛД (AUTO BILD )са гласували, че новия Mercedes-Benz E-Клас е най-красивия автомобил в света. Както при избора на Седан като победител сред всички нови модели, така и в категория "Купе и Cabriolet” читателите на АУТО БИЛД определиха за победител новия Е-Клас Купе. С този избор, читателите са признали две автомобилни личности, които съзнателно се стремят да се открояват с индивидуален характер и смел, отличителен дизайн.

Лични вкус е решаващ фактор в годишните награди за Дизайн, гласуване организирано от АУТО БИЛД, Германия най-голямото автомобилно списание. В тазгодишното издание на надпреварата за автомобилна красота взимат участие конкурентни автомобили - всички от които са направи дебюта си на пазара през последните години - разделени в пет категории.

В особено престижното общо класиране лидер е новата Е-клас, която е фаворита на читателите на АУТО БИЛД. Като резултат, най-успешния бизнес салон в света също може да претендира, че е най-атрактивната нова кола в света. Шефа на Дизайна в Mercedes-Benz Гордън Вегенер (Gorden Wagener) коментира: "Нашата нова Е-Клас запазва статута, качеството, много напреднала технология и удоволствие от управлението – като всичко това се отразява в уверения дизайн. Всички тези фактори означават, че новият E клас обещава да бъде истински моден законодател."

Разбира се, в този най-красив в света автомобил се крие много повече отколкото просто външен вид. Специалните характеристики на най-продавания луксосзен седан в света, включват уникална комбинация от помощни системи за управление. Сред тях са например система за откриване на сънливост, система адаптивни светлини (Adaptive Highbeam Assist) и система за подържане на дистанцията (DISTRONIC PLUS), серийни системи за контрол, които имат важна роля в подпомагането за предотвратяване на инциденти.

Други характеристики, типични за Е-клас, са високото качество на използваните в интериора материали съчетани с внимателна и прецизна изработка както и перфектната ергономия. Нещо повече, независими анализатори твърдят, че новата E-класа предлага най-малката загуба на стойност в своя клас.
Новият Е-Клас Купе, който читателите на AUTOBILD избраха за най-атрактивния новак в категорията Купе и Cabriolet, умишлено обявява своето близко родство с новия Е-Клас Седан. Но независимо от семейната прилика, то неговото излъчване е неповторимо, различна индивидуалност чрез свое специално емоционално въздействие и спортен характер - атрибути, които потвърждават, че големите традиции при Купета са живи в Mercedes-Benz.