Mercedes E 63 AMG coupeМерцедес няма да произвеждат купе вариант на E63 AMG, пише изданието Autocar.
Само преди няколко месеца компанията показа заместника на CLK в лицето на новата E-Class Coupe. Миналата седмица на автомобилното изложение в Ню Йорк, Mercedes представи и напомпаната E63 AMG седан и като че ли бе логично скоро да видим и купе вариант на бруталната E-Class AMG, който да замести познатия CLK 63 AMG.

Очакванията обаче бяха попарени, след като стана ясно, че Германците няма да произвеждат купе вариант на E63 AMG. Причината е, че колата ще има почти идентични мощност и цена с четиривратото купе CLS 63.
Спирането на проекта E63 AMG Coupe би означавало, че друг расов германски спортист - BMW М6 ще остане без пряк конкурент от Mercedes. Също така, това би означавало, че няма да видим и заместник на CLK AMG Black Series, който беше още по-брутална версия на CLK63.
От информацията стана ясно още, че новия CLS AMG ще се оборудва с нов twin-turbo V8 агрегат, който ще доставя по-голяма мощност, оптимизирана динамика и еластичност, но в същото време ще демонстрира по-нисък разход на гориво и занижени вредни емисии.