mercedes-benz-e-class-welcome-home-the-new-e-classДа се чувстваш така сигурно и комфортно в автомобила, както в собствения си дом: Mercedes-Benz отново поставя стандарти по отношение на дизайн, сигурност и комфорт с новата Е-класа, чиято пазарна поява е предвидена за 28 март 2009. Характеристики като амбиентно осветление в купето или активни мултиконтурни седалки с масаж и динамична контролна функция oсигуряват изключително усещане в автомобила. Многобройните, прецизно сработени помощни системи превръщат лимузината в „интелигентен партньор”. Когато става въпрос за първи признаци на умора или мъртва точка при смяна на платното, помощните системи разпознават предварително потенциално опасните ситуации и правят пътуването в Е-класата по-сигурно от преди. Автомобилът дава на водача уникално усещане за сигурност и безопасност. Маркетинговата кампания за въвеждане на пазара улавя тези усещания във всичките им аспекти: Добре дошли вкъщи. Новата Е-класа.

Маркетинговият микс включва всички комуникационни канали – от печатна и телевизионна реклама, интернет, интерактивни маркетингови активности и ексклузивни събития за клиенти. „Фокусът е поставен на дизайна, сигурността и комфорта на новата Е-класа. И това е изразено чрез посланието „Добре дошли вкъщи”, което комуникира тези усещания чрез всички канали", споделя Андерс Стънт Дженсен, вице президент бранд комуникации Mercedes-Benz леки автомобили. "Най-високите стандарти по отношение на дизайна, сигурността, комфорта и ефикасността са аспекти с висока степен на важност по целия свят. Това ни позволява да използваме кампанията в повече от 100 страни, което гарантира унифициране на комуникацията и позиционирането на новия модел."

В печатните визии, последният модел от Щутгарт е високо позициониран и стои много самоуверено в модерна среда. По този начин новата Е-класа на Mercedes-Benz подчертава своя статус на най-успешния бизнес седан в своя сегмент. Декорите и цветовете на рекламните мотиви разкриват новия идеоматичен дизайн на Е-класата и комуникират чувството " Добре дошли вкъщи". Графичните елементи са подкрепени от послания като "Да пристигнеш все едно никога не си заминавал." и "Новият Ефикасен-Клас: 204 к.с., от 5.3 литра/100 км". Рекламните послания няма да присъстват единствено в ежедневната преса и списанията: новата E-класа ще бъде видяна и на огромни билборди в най-големите немски градове.

Телевизионният клип представя новата Е-класата BlueEFFICIENCY, като илюстрира с хумор перфектната комбинация от луксозен дизайн и комфорт с отговорно социално поведение по отношение на мобилността. Недрожелюбен баща очаква с неохота да срещне новия приятел на дъщеря си и е предубеден, че тя ще доведе поредното хипи. Когато дъщерята и приятелят й пристигат с новата Е-класа, бащата е видимо впечатлен. И все пак, наличието на надписа "BlueEFFICIENCY" показва загриженото отношение на бъдещия му зет към природата и потвърждава неговите подозрения, че това действително е “още едно хипи”. Телевизионният клип подчертава статуса на модела BlueEFFICIENCY като най-природосъобразната Е-класа на всички времена.

Изключителна сигурност и комфорт в необичайни ситуации на пътя е посланието на специалния микро сайт www.concert-in-e.com, който вече успешно стартира във фазата на пред-комуникация на Е-класата през януари, заедно със световната премиера на модела. Бившият състезател във Формула 1 Жан Алези шофира автомобила на път с множество завои, докато четирикратната носителка на наградите Грами, джаз-певицата Даян Рийвс, записва песен на задната седалка на лимузината и излъчва пълно спокойствие на духа. На www.mercedes-benz.tv, интернет телевизията на Mercedes може да бъде гледан телевизионният клип, който ще бъде излъчван и по различни ТВ канали в Германия и по света. Последното издание на списанието Mercedes Drive Magazine, което може безплатно да бъде изтеглено от iTunes, също е посветено на Е-класата.

Обширен обем от информация и забавления, свързани с Е-класата ще бъдат достъпни през електронни устройства. Предложенията на микросайта www.e-class.mobi включват мобилен конфигуратор, с който потребителят може да конфигурира автомобил по свой, както и много възможности за даунлоуд. От месец март съществува и приложението "Wine-and-Dine", което препоръчва екслузивни хотели и ресторанти в Германия.

Източник: www.mercedes-benz.bg