Мерцедес Е кабриоКрай на шпионските снимки! Mercedes разкри E-Cabrio

Оригиналът на този текст за Мерцедес се намира в сайта Мерцедес България

След многобройни спекулации и шпионски фотографии, от централата на немксия производител публикуваха едни от първите скици на E-Class Кабрио. Спортният модел базиран на седана Е-Class и ще замести досегашната открита версия на CLK, като по всяка вероятност ще има световна премиера до края на годината. По-рано от втората половина на 2010 г. няма да стартират продажбите на кабриото.

Интересното е, че в крайна сметка на този етап, E-Cabrio ще бъде предлагано с мек сгъваем покрив, вместо твърд (hard-top). Като цяло колата е по-голяма и по-елегантна от модела който заменя. Стилът от дизайна на седана и купето от Е-Class е запазен и при кабриолета.
Промените са в окачването и шасито. Двигателите също ще бъдат еднакви с тези предлагани със седана и купето Е-Class. Нека напомним, че засега, най-силната версия на модела ще бъде оборудвана с бензинов V8 агрегат, чийто обем достига 5,5-литра.
Максималната мощност е 388 к.с. Все още липсват данни относно динамичните показатели на колата, но се очкава спринтът до 100 км/ч да става за около 5,4 секунди. Максималната скорост би трябвало да е ограничена по електронен път на 250 км/ч.