Mercedes-Benz Axor 2544Mercedes-Benz do Brasil продаде своя милионен камион, откакто започна производството през 1956 година. Това събитие се отбелязва и с началото на производството на Мерцедес от серията Axor 2544.
Mercedes-Benz има дълга история в производството на комерсиални автомобили в Бразилия, като са заели една силна позиция на пазара за повече от 50 години. В първата половина на 2009 година камионите на  Mercedes-Benz имат 28.5 % в Бразилия. През далечната 1956 година Mercedes-Benz е първата фирма, отворила фабрика за камиони в Бразилия. mercedes-bulgaria.com

Фабриката, която е част от мрежата на Mercedes-Benz днес се е превърнала в най-голямата за производство на комерсиални автомобили в Латинска Америка.
Юбилейният модел е боядисан в графитен металик и с нетрадиционен дизайн на кабината. В обемната кабина, която е оборудвана с легло и климатик, комфортът също е подобрен с пневматична седалка за шофьора и компютър, който показва разхода на гориво и сервизните интервали.
Mercedes-Benz Axor е с авансирана технология като "Top Brake" (двигателна спирачка), дискови спирачки, ABS, темпомат, фарове за мъгла. С 2 пластмасови резервоара, единия с 500 а другия със 130 литра Mercedes-Benz Axor 2544 е идеален за дълги разстояния за превоз както на замразени, така и за химични и петролни продукти.


mercedes-bulgaria.com e независим портал за Мерцедес в България. Етаблиран на 13.02.2009, той предлага много полезна информация за Мерцедес, история на Мерцедес и модели, последни новини за Мерцедес, богата галерия за Мерцедес, форум за Мерцедес, уики раздел за Мерцедес с много тестове, каталози, ръководства за експлоатация и други. Mercedes-Benz, Maybach, AMG, Smart, Freightliner, FUSO, Western Star truck, Setra, Detroit Diesel и други са запазена търговска марка на Daimler AG. Тези термини са използвани само за идентификационни намерения. mercedes-bulgaria.com не са свързани, спонсорирани или упълномощени от Daimler AG.