Mercedes-Benz CitaroВ края на юни Daimler Buses достави хилядния градски автобус Mercedes-Benz Citaro до Букурещ на транспортната компания  Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB). Д-р Eckehard Stengel, генерален директор на EvoBus Romania символични предаде ключовете на кмета на Букурещ Oprescu Tbilder при тържественото откриване на новите офиси на EvoBus Romania. EvoBus е притежание на Daimler AG.
Daimler Buses са с представителство в Румъния от април 2006 година. От тогава са продали около 1200 автобуса, ставайки лидер с пазарен дял около 50%.
Хилядният Mercedes-Benz Citaro за Букурещката транспортна фирма е дълъг 12 метра и с 27 седящи места. Автобусът е задвижван от BlueTec двигател с Euro 4. Последната доставка запълва голямата поръчка от 2007 година за 500 градски автобуса Citaro. Първите 500, Румънската столица беше поръчала през 2005 година. Нископодовите автобуси са произведени в немските фабрики на Mercedes-Benz за автобуси в Mannheim и Ulm.

Освен трамваи и тролейбуси паркът на RATB притежава и 1500 автобуса, включително 1000 градски Mercedes-Benz Citaro. В допълнение към градския транспорт в Букурещ фирмата оперира и в 51 извънградски линии. Миналата година автобусният превоз е стоял за половината от пътническия транспорт в Букурещ.Новите офиси на EvoBus Romania в Букурещ са избрани за най-добър достъп до клиентите. На площ от 12 000 м2 те предлагат сервиз и поддръжка на автобуси Mercedes-Benz и Setra, както и 24 часов сервиз. Следпродажното обслужване включва и професионални курсове за шофьори, технологично обучение на клиенти и сервизни партньори. Работните места са около 90. Да отбележим, че наскоро Мерцедес спечели конкурс за доставка на 200 градски автобуса Мерцедес за Узбекистан, предостави луксозен автобус SETRA на фурболният отбор на Бенфика както и произвежда все повече автобуси Citaro с хибриден двигател.


Daimler AG, Щутгарт, със своите подразделения Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans и Daimler Buses е глобален лидер в производство както на висок клас леки автомобили, така и на тежки и лекотоварни камиони и автобуси. The Daimler Financial Services предлага широк кръг от финансови услуги, включително финансиране, лизинг, застраховка и мениджмънт на автомобилни паркове. Daimler продава продуктите си в почти целия свят и има производствени мощности на 5 континента. Портфолиото на Daimler AG включва най-ценния бранд - Mercedes-Benz, както и Smart, AMG, Maybach, Freightliner, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion и Thomas Built Buses. Компанията е включена на борсите в Frankfurt, New York и Stuttgart (с обозначение DAI). През 2008 групата продаде 2.1 милиона превозни средства и има над 270 000 работника, приход от 95.9 милиарда евро и EBIT €2.7 милиарда евро.