Truck of the Year 2009 - Mercedes Actros• Читателите на “Polski Traker” и слушателите на “Radio Truck” дадоха на Мерцедес Actros титлата "Най-добрият камион" на полския пазар.
Mercedes-Benz Actros получи повече от 1/3 от гласовете в анкетатаl

Stuttgart/Wörth – Церемонията по награждаването се състоя във фабриката за камиони на Mercedes-Benz в град Wörth, Германия, където трофеите и сертификатите бяха връчени от редактора на “Polski Traker”, Aleksander Glus, и Boguslawa Zimmer, директор на издателството ”Polski Traker”, на Hubertus Troska, Директор на Mercedes-Benz Trucks за Европа и Латинска Америка. Според думите на Aleksander Glus победата на Актрос не е изненада, защото "Актрос е един прекрасен, добре доказан продукт и читателите познават автомобила много добре".

Hubertus Troska не скри радостта си, защото наградата е получена чрез анкета проведена с опитни шофьори и експерти.
Без съмнение Actros е истински победител имайки предвид силната позиция на този водач в дивизията за камиони на Мерцедес-бенц както в Полша, така и в света. Troska добави, че полския пазар се е превърнал в много важен за Daimler AG. Миналата година беше представена нова версия на Mercedes-Benz Actros и давайки гласовете си за новия Actros читателите потвърждават че са впечатлени от допълнителния комфорт, икономичност и безопастност заедно със стандартната автоматична трансмисия Mercedes PowerShift automated transmission.
Трябва да се отбележи, че новия Actros вече им няколко международни награди, включително “Truck of the Year 2009”, както и наскоро се окичи с двойна титла както в категорията за тежкотоварни камиони на издателството ETM, така и за "Най-добър комерсиален автомобил за 2009 година"