Mercedes City BusDaimler Buses спечели пореден договор от Узбекистан за доставка на допълнителни 200 броя Mercedes-Benz Conecto автобуси за държавната транспортна агенция в Ташкент. Пакетът включва първия за този регион автобус на Мерцедес със стандарт Евро 4. Този договор е третия за EvoBus GmbH в Ташкент, следвайки предишните от 2003 и 2008 година. EvoBus GmbH е собственост на Daimler Buses, който достави 200 автобуса за Узбекистан миналата година. Директорът на Daimler Buses каза за договора: " Ние сме доволни, че отново спечелихме тази голяма поръчка от Узбекистан и по този начин се разрастваме в региона. Това отново демонстрира, че нашите висококачествени градски автобуси не могат да бъдат победени."
Автобусите Mercedes-Benz Conecto, които ще се доставят в Ташкент са с дължина от 12 метра, с три врати и 33 седящи места. Нископодовите градски автобуси са произведени в близката до Истанбул фабрика Hoşdere, която е една от най-модерните в света за автобуси. Автобусите ще се придвижат в конвой на разстояние от около 4800 километра, като това ще започне още през юли 2009.

Ташкентската обществена агенция разполага с 1400 автобуса, включително 800 от марката Мерцедес и действа както в границите на града, така и в страната. Миналата година автобусният транспорт е заемал 75 % от пътническия транспорт в града от 2.1 милиона жители. Автобусите от Мерцедес-Бенц са с дълга традиция в Ташкент. През 1993 година Daimler Buses предостави 280 Type 0 405 градски автобуса за Ташкент. Някои от тези автобуси са изминали над 1.5 милиона километра. С доставката на новите 200 автобуса, старите ще започнат нов живот като междуселски автобуси в провинциалните части на страната.