Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Пролет/Лято 2010 - За първи път ще участват повече от 30 дизайнери.

Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Пролет/Лято 2010 ще се проведе от 1ви до 4ти юли 2009 и ще подобри съществуващите рекорди. За първи път над 30 дизайнерски марки ще покажат своите колекции. Сред участниците ще бъдат Anja Gockel, BOSS Orange, CUSTO Barcelona, Deanoor, Escada Vintage, GANT, Lena Hoschek и Patrick Mohr. Това показва, че Mercedes-Benz Fashion Week Berlin е достигнала най-високите ешелони на международната модна сцена и Берлин отново се е првеърнал във важна столица на модата.
Според Anders-Sundt Jensen, който е директор на бранд комуникацията за автомобилите Мерцедес : "The Mercedes Benz Fashion Week Berlin стана Мека за модната индустрия."

Mercedes-Benz представя дизайнери от Южна Африка и Аржентина
Две модни марки от Южна Африка и Аржентина добавят интернационален привкус на Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2010. Дизайнерите са Jacques van der Watt и Daniça Lepen от южноафриканската Black Coffee и Pablo Ramírez От Буенос Айрес. Тези дизайнери са известни в страните си и благодарение на подкрепата на Мерцедес-Бенц ще имат възможност да имат самостоятелни шоу на Mercedes Benz Fashion Week Berlin.

Дизайнерите Jacques van der Watt и Daniça Lepen спечелиха обновената Mercedes Benz Award за South Africa Art and Culture 2009, която тази година се присъжда в областта на модния дизайн.
Pablo Ramírez спечели тазгодишното призвание "Най-добър диазйнер на Аржентина" на първото издание на Fashion Edition Buenos Aires, установено в сътрудничество между Mercedes Benz и Faena Hotel + Universe. Преди да регистрира своята собствена марка RAMÍREZ през 2000 година, 38 годишният Пабло е работил за известни брандове като Alpargatas, Via-Vai и Gloria Vanderbilt. Неговите произведения са известни с превъзходни адаптации от класическата мода. Той използва стари шивашки техники, за да създаде фигурно подчертана мода - най-често в бяло и черно.
Международни модни активитетиПовече от 10 години Mercedes-Benz си партнира с видни международни модни организации. Освен Berlin и New York, Щутгарт базираната автомобилна фирма е също спонсор на модните седмици в Miami и Mexico City, както и на модния фестивал в Brisbane. В допълнение Mercedes-Benz присъства и в модните столици Paris и Milan, както и на модни събития в Stockholm, Amsterdam и Warsaw. Като цяло до момента Mercedes-Benz е замесен в модни събития в повече от 20 страни на всеки континент и е създал много национални награди за нови таланти.