Три нови модела на Mc LarenMcLaren Automotive ще представи официално новия си суперавтомобил, все още известен само като Р11, през лятото.
Това е известно изпреварване на обявения предварително срок, става ясно от интервю за британското списание Car на бившия шеф на отбора на McLaren във F1, а днес изпълнителен директор на фирмата McLaren Automotive, Рон Денис.
Флагманът McLaren P11 ще бъде първият от три нови модели на фирмата, който по думите на Рон Денис, ще може да се конкурира с италианските супер модели Ferrari F430 и Lamborghini Gallardo.

Новият модел на McLaren ще бъде с двигател с осем цилиндъра и обем 6.2 литра, познат от „горещите” версии AMG на Mercedes-Benz. Втората новина от McLaren ще бъде спортен автомобил който ще се конкурира с модели на Porsche, а третия ще бъде конкурент на модели като BMW Z4 и Nissan 370Z.
 Рон Денис заявява също, че основен принцип при създаването на тези нови модели е постигането на икономичност и екологичност. Според Денис в тези области McLaren ще установи нови стандарти за всички. Пред списание Car, Рон Денис потвърди плановете за повишаване на продажбите на McLaren към 2011 година, когато трябва да реализират около 1 000 автомобила на година. Всички модели на фирмата ще се произвеждат в Англия, в завод чието местоположение ще бъде съобщено към края на този месец. източник:automedia.bg