В присъствието на Германския външен министър Dr. Frank-Walter Steinmeier и Nuri al-Maliki, министър председател на Ирак, Daimler AG отвори на 17.02 2009 година свое представителство за Ирак в Багдад.

Това е стъпка напред на Мерцедес за завръщане на Иракския пазар, както и демонстрация за желанието на марката да подкрепи Иракското правителство и население за възстановяване на инфраструктурата на страната.

Стабилността и икономическото развитие на Ирак е от решаващо значение за бъдещето на региона на Средния изток.

През юли миналата година Daimler и Иракското правителство подписаха споразумение, което полага основите за продължаване на сътрудничеството между Ирак и Мерцедес.

"Нашето ново представителство в Багдад ще бъде идеална платформа за помощ на Иракската република да се завърне към нормално съществуване и да се покажат продуктите на Мерцедес Бенц, каза Andreas Renschler, член на Управителния съвет на Daimler и тоговорен за  Daimler Trucks & Daimler Buses.

Новото представителство е разположено в Интернационалната зона на Багдад. Една от главните задачи на офиса е да определи пазарните възможности за автобуси и камиони. През февруари 2008, Daimler откри обучителен сервиз за двигатели в Erbil, Северен Ирак, където се обучават специализирани работници от района, нужни за нарастващия пазар на работна ръка.