В присъствието на Германския канцлер Angela Merkel и Gou Zhongwen, заместник кмет на Beijing, Beiqi Foton Motor Co., Ltd. и Daimler AG подписаха предварително

споразумение за 50:50 joint venture компания за средно и тежкотоварни камиони и обмяна на технология в Китай. Това е основа за следващата стъпка, очакваща одобрение от Китайското правителство.

Dieter Zetsche, председател на борда на директорите на Daimler AG и шеф на Mercedes-Benz Cars, както и Dr. Rüdiger Grube - член на УС и Ulrich Walker, Председател и CEO на Daimler Northeast Asia подписаха споразумението, заедно с техните китайски партньори Mr. Heyi Xu, Председател на BAIC, и Jinyu Wang, Президент на Beiqi Foton. Заедно, новата компания ще използва марката Auman truck на Foton като платформа за интернационално израстване в ниския сегмент на комерсиалните автомобили.

Dr. Rüdiger Grube каза: "Foton е правилният партньор за нас. Това сътрудничество е винаги печелещо и за двете страни и най-важното за нашите клиенти." С тази компания Даймлер ще има 2 търговски и едно участие за леки автомобили във фирми в Китай, в допълнение към своите финансови операции там.

Следват стандартни изказвания.