В началото на 2012 година, щутгартската компания ще започне нова маркова стратегия, която включва нови интелигентни системи, всичките свързани с думата Magic.

Информацията за бъдещите технологии на следващите генерации модели от високия клас на Мерцедес вече е започнала. Следващата версия на Mercedes S класа, W222, очакване в края на 2012 година ще бъде оборудвана с много иновации и последните решения от концептуалните автомобили. Например системата PRE-SCAN, представена през 2007 година в прототипа F 700, която с инсталирани в предните фарове радари ще сканира пътната настилка отпред и ще регулира окачването и пружините за възможно най-удобно возене. Но, когато бъдещия Мерцедес S класа ще влезе в производство, системата PRE-SCAN ще бъде преименувана на Magic Body Control (естествено продължение на високотехнологичния предшественик и все още предлаган Active Body Control). Главна причина за новото име на PRE-SCAN е, че системата ще бъде много подобрена и ще включва голям лист от напредничави технологии, свързани с движението на автомобила, возене, пътна обстановка, състояние на пътя и динамика.

Друга новост е, че новия SLK, серия R172, който ще бъде представен в Детройт през януари 2011, ще има интелигентен покрив, наречен Magic Sky Control, който електронни и динамично ще се затъмнява или осветлява в зависимост от силата на слънчевата светлина.