Mercedes-Benz CLS Shooting Break Concept CarMercedes ще покаже 38 модела на предстоящето Beijing Auto Show този месец. Това ще бъдат модели на Mercedes-Benz, Maybach, Smart и AMG, като ще има и три модела на новата Mercedes-Benz E-класа с дълга база, което ще е и световен дебют, три модела на F800 Style Concept, SLS AMG и E-класа Cabriolet с дебют в Азия.

Mercedes CLS Shooting Break Concept Car
Новият Mercedes CLS Shooting Break Concept Car ще направи своя дебют на 2010 Beijing Motor Show. С кодово обозначение X218 и все още като концепт той носи всички черти на готов за производствоо автомобил. Следващата генерация Mercedes-Benz CLS също ще може да се види на изложението.

Новият Mercedes E-класа дълга база ще се произвежда в Китай и може би ще бъде фаворита сред китайските потребители. Освен удълженото купе и междуколесна база китайски произведения Mercedes ще бъде оборудван с два двигателя, които са 1,8 литровия турбо и 3,0 литров атмосферен V6. Моделите ще са обозначени E200L, E260L и E300L,като първите два ще използват 1,8 литрови турбодвигатели с технологията на Mercedes BLUE EFFICIENCY.
Mercedes-Benz F800 Style Concept car
Авантгардният дизайн на F800 Style Concept car включва много детайли, с които можете да се запознаете в нашата статия за модела. Относно мощността да припомним, че Mercedes-Benz е оборудвал F800 с plug-in hybrid и fuel cell. Това е комбинация от 3.5 литровия V6 и 81 киловатовия двигател, с тотална мощност от над 400 к.с. като при движение само с електричество, то ще може да се изминат 30 км. Mercedes-Benz ясно заявиха, че тази система ще бъде въведена в следващата денерация на Mercedes-Benz S-класа.