Carrera Panamericana Mexico - Mercedes 300SLОригиналният автомобил, победител в третото рали Carrera Panamericana Mexico, ноември 1952, се завръща на сцената на своя триумф.
Спортният Mercedes 300SL, W194, ще бъде временно премахнат от отдела “Races and Records” в музея на Mercedes в Stuttgart, за да се присъедини към Mercedes-Benz SLS AMG и измине оригиналното трасе през Централна Америка. Третото състезание Carrera Panamericana е било едно от топ надпреварите през 1952 година.

Двойната победа, постигната от Mercedes-Benz там е една от най-ефектните постигнати от фирмата. Karl Kling и навигатора Hans Klenk побеждават в дългото 3111 километрово трасе срещу силна интернационална конкуренция със средна скорост от 165,011 км/ч. Втори, отново с Mercedes-Benz 300SL финишират Hermann Lang и Erwin Grupp.
Ударът с лешояд при скорост от 250 км/ч, оставя автомобила на Kling със счупено стъкло, а Hans Klenk с рани по главата, е записана в хрониките на рали историята. Като допълнение към смяната на стъклото, монтьорите слагат и осем метални решетки, за да предпазват автомобила и екипажа от подобен удар. Още за Mercedes 300SL. Всички снимки от рали Carrera Panamericana Mexico на Mercedes 300SL и екипажите.

Вижте още: