samrt fortwo electric driveСпоред списание Automobile Magazine председателят на управителния съвет на Daimler Dieter Zetsche заедно с шеф-инженера Thomas Weber са подписали споразумение с Renault-Nissan за производство на следващата генерация Smart от края на 2014 година. 
Автомобилът ще бъде продаван със знака на всяка марка, като екстериорът и вероятно интериора ще бъдат в различни форми и цветове, но рамата и механичните части ще бъдат идентични. Електрическият двигател ще играе главна роля от самото начало. Renault ще участва със своите знания от техния Z.E. (zero emissions - нулеви емисии) а smart със своя най-нов електрически  модел, който ще се продава в редица страни през следващите години. Ще бъдат разработени и бензинови двигатели с обем 1.0 литра, директна инжекция, турбо и 3 цилиндъра, но са планирани и 4 цилиндрови 1,3 и 1,5 литрови двигатели.
Планът включва разработката на 4 модела - двуместни ForTwo city купе и кабриолет и изцяло нови четириместни ForFour и все още експерименталния ForMore микрован.