Mercedes SLS AMGВСИЧКИ НОВИ МОДЕЛИ ПРЕЗ 2010 Г. - Щутгарт залага на автомобилите-мечти

Звезда на предния капак - за мнозина това е абсолютната автомобилна мечта. А през 2010 година ни очакват срещи с много мечти. Цяла поредица от лъскави новости. В началото ще се появи едно комби за онези глави на семейства, които винаги бързат. Т-моделът на Е63 AMG (февруари) ще се оборудва за пръв път с 6,2-литров V8 с мощност 525 к.с. Цена? Можи би около 109 000 евро. Точно навреме за пролетта се очаква и кабриолетът на Е-класата. Четириместният автомобил с платнен гюрук застава на старта с четири бензинови двигателя (183 до 388 к.с.) и три дизелови (170 до 231 к.с), като базовите двигатели (200 CGI и 220 CDI) по същото време ще дебютират и при Coupe-то на Е-класата. С цената си от 45 000 евро откритият Mercedes е много изгодно предложение - поне в сравнение с възродения модел с крилати врати SLS AMG, за който клиентите ще трябва да платят 4 пъти повече. След кратка пауза през лятото ще дойдат и следващите новости: през септември луксозното Coupe CL след значителни промени ще се превърне в S-класа Coupe. По същото време произвежданият в Америка луксозен „кораб" за дълги пътувания R-класа ще демонстрира новия си дизайн. На фейслифт ще бъдат подложени и най-високото, и най-ниското ниво на концерна: Smart и Maybach ще се появят през есента с нова визия. CLS също ще бъде обновен изцяло. Техническата база отново е от Е-класата. С новите си асистиращи системи „четиривратото" Coupe ще намали дистанцията до S-класата - от което ще затвърди статута си на автомобил-мечта.
Извод
+ Рядко се случва една икона от миналото да бъде възродена по-сполучливо: SLS има качествата да се превърне в новата германска автомобилна легенда.
- Луксът и мощността не са всичко. А- и В-класата също се нуждаят от освежаване; техниката за икономия на гориво си пробива път много бавно.