Fuso Kamaz Trucks Rus - импорт, производство и продажба на Fuso в Русия
Производството и продажбата на Fuso Canter започва от първото тримесечие на 2010
Mercedes-Benz Trucks Vostok (MBTV)  - производство на Mercedes-Benz Actros и Axor от воторото полугодие на 2010
Продажба на Mercedes-Benz камиони през MBTV започва от 01.януари 2010

Daimler AG и руския автомобилен производител  Камаз подписаха вчера споразуменив за етаблиране на две нови съвместни фирми. Основата на проектите са стратегическото партньорство между Daimler Trucks, Камаз, Руски технологии и инвестиционната банка "Тройка Диалог" от декември 2008 година, когато Daimler Trucks купи 10% от акциите на Камаз. Създаването на двете нови фирми е стратегическа стъпка за Daimler Trucks, за да продължи своята Global Excellence Program.


Fuso Kamaz Trucks Rus
Фирма с 50% участие на Daimler (мажоритарен собственик на акциите на Fuso) и 50% на Камаз, като всяка страна ще инвестира по 4.1 милиона евро като първоначален капитал. От страна на Камаз ще бъде назначен Генерален директор и директор по продажби и маркетинг, докато от страна на Fuso ще бъде назначен директор по операциите.
Новата фирма ще внася SKD части от Япония, започвайки производство на лекотоварни автомобили Fuso Canterот първото тримесечие на 2010 година. Автомобилите ще се произвеждат в град Набережние Челни, където Камаз има своя производствена база, а главния офис за продажби ще бъде в Казан. С повече от 11 000 движещи се Fuso Canter по пътищата на Русия, тази марка е добре позната на руските клиенти.
Mercedes-Benz Trucks Vostok
Това е втората съвместна фирма, като Daimler и Камаз ще притежават по 50%, внасяйки по 5.9 милиона евро начален капитал. Директор ще бъде Борис Билич, до този момент отговорен за продажби и маркетинг на комерсиални Mercedes-Benz автомобили в Русия.
Сглобяването на тежкотоварните Mercedes-Benz Actros и Axor ще се извършва в Набережние Челни. Главният офис за продажби както на камиони Мерцедес, така и на автобусите Setra ще се намира в Москва. Производството се очаква да започне през второто тримесечие на 2010, докато офиса ще отвори врати още през януари.