Оригиналът на този текст за Мерцедес се намира в сайта Мерцедес България

Travego - bus of the year 2010Европейското жури на тазгодишното изложение "Busworld Kortrijk", дадоха титлата "Автобус на годината 2010" на Mercedes-Benz Travego, предлаган от началото на 2009 година в своята трета генерация. Трофеят беше връчен от Stuart Jones, президент на журито, на Michael Göpfarth, мениджър на Mercedes-Benz Bus and Coach Unit на EvoBus GmbH, на 15 октомври 2009 година.
Travego спечели победата през юни 2009 година на Coach Euro Test в Senlis, Paris., след като журито, съставено от експерти от 17 европейски държави, даде по-добреи оценки в сравнение с другите 4 претендента.

Coach Euro Test се провежда на всеки две години и е един от най-важните тестове в автобусния сектор, вземайки се предвид критерии като икономичност, комфорт, поведение на пътя и разбира се най-важното - сигурност. Според Hartmut Schick, директор на Daimler Buses "сигурността винаги е била и е най-важната ценност в бранда на Мерцедес". Още през 1999 година Travego е оборудван с електронна спирачна система (EBS), ABS, контрол при подхлъзване ASR и допълнителна спирачка като стандарт. Допълнителна сигурност е добавена във втората генерация с Lane Keeping Assist (SPA) и ART. Третата генерация  на автобуса беше свидетел на световната премиера на Active Brake Assist (ABA), също познат като Emergency Brake Assist, монтиран стандартно, без допълнително заплащане. Тази система е монтирана и на над Mercedes-Benz Actros след 2006 година.