Dr. Joachim Schmidt е новият директор, отговарящ за продажби и маркетинг в Mercedes-BenzDr. Joachim Schmidt (61), в момента директор на продажбите за Централна/Източна Европа, Африка и Азия ще заеме длъжността Диркетор за продажби и Маркетинг в Мерцедес-Бенц автомобили, с отговорности включващи и компаниите за продажба в целия свят от 1 октомври 2009 година. Той ще смени Dr. Klaus Maier, решил да не поднови договора си по лични причини.
Dr. Dieter Zetsche, председател на борда на Директорите на Daimler AG и Главен директор на Mercedes-Benz автомобили : "Като директор по прдажбите Klaus Maier сложи своя отпечатък през всичките тези години. Това се отнася както за позицията на бранда, така и за позиционирането на продукта, насочено към по-млада таргетирана група клиенти. В допълнение Klaus Maier е инициатора на реорганизацията на продажбите в света. Наистина съжалявам че той трябва да напусне позицията си по лични причини".

Наследникън на позицията на Klaus Maier има повече от 20 години опит в полето за продажби. Мнението на Dr. Dieter Zetsche за неговите способности е категорично: "В лицето на Joachim Schmidt имаме професионално ангажиран специалист, който познава компанията по-добре от повечето. Благодарение на него бранда Мерцедес-Бенц израстна, измервайки стойността с двуцифрени числа и разшири лидерството си на пазара в регионите за които той беше отговорен през 2007 и 2008 година. За мен е удоволствие, че решихме да го издигнем в тази длъжност."