Hybrid-Omnibus Orion VIIOriskany, USA - Миналата седмица Daimler Buses North America анонсира, че продажбите на Orion VII, дизелов електрически хибриден автобус преминаха цифрата от 3000 бройки. С други думи, Daimler Buses са продали повече хибриди от всеки друг производител в света.
Този анонс беше направен в Oriskany, USA, където хибридните Orion VII се произвеждат. До този монент над 2 200 Orion VII автобуси са в "служба" и допълнителни 850 поръчани от градове като New York City, Seattle, Houston, Ottawa, както и от Puerto Rico. Транспортната фирма Houston Metro е поръчала допълнително 80 дизелово-електрически хибридни автобуси за 2010 година. За 2009 ще бъдат предоставания 40 автобуси. mercedes-bulgaria.com ©

Друг дългогодишен клиент на Daimler Buses North America е публичния транспорт в Puerto Rico, който разширява своята флота от конвенционални дизелови автобуси с хибридни такива. Те са поръчали 40 броя Orion VII дизелови-електрически хибридни автобуса, които ще се произведат и предоставят през 2010 година.
Orion започват разработка и производство на хибридни автобуси от средата на 1990те години с пилотен проект в Ню Йорк. Докато Orion VII могат да се видят навсякъде в Северна Америка, то в Ню Йорк ще намерите най-много бройки в движение. Там са вече над 1250 Orion VII хибрида. В следващите 9 месеца ше бъдат доставени още 425, правейки Ню Йорк Сити града с най-много хибридни автобуси в света.
Серийното производство на Orion VII започва в началото на 21 век и сега Daimler Buses е с позиции на лидер в хибридните автобуси. С представянето на литиум-йонната акумулаторна технология за автобуси за масово производство през 2008 година, Orion създава репутация на иноватор. Разработването амаля теглото на автобуса, като по този начин се намаля и разхода на гориво. В момента Daimler Buses продължава разработките и тестовете за подобряване на хибридната система, които ще бъдат представени през 2010 година.