Mercedes-Benz Concept BlueZERO E-CELL PLUSСлед като ви запознахме с готовия за производство водороден Мерцедес F Cell, сега е ред да ви представим почти готовият за производство Mercedes-Benz Concept BlueZERO E-CELL PLUS - електрически автомобил, който комбинира екологичното придвижване в града, както и мобилността на дълги разстояния. Повишаването на разстоянието за пътуване дава на Мерцедес BlueZERO E-CELL PLUS възможност да се придвижи на 600 километра, от които 100 са само с електрическа сила без никакви врени емисии.
BlueZERO E-CELL PLUS е част от семейството на модулно конструирани електрически автомобили, които ще позволят на Мерцедес-Бенц да посрещне клиентските нужди за продължително пътуване. В този концептцуален вариант акумулаторно задвижвания електрически двигател на BlueZERO E-CELL е комбиниран допълнително с три цилиндров, турбо бензинов двигател. С мощност от 50 киловата, компактния двигател с вътрешно горене е монтиран в зоната на задния мост и може да зарежда акумулаторите, докато автомобилът се движи.mercedes-bulgaria.com ©

CO2 е намален до само 32 грама на километър. Трите вида на BlueZERO са изградени на основата на познатите и уникални тип "сандвич" Мерцедес А клас и Мерцедес B клас. Все пак те използват същите технологични компоненти и имат идентичен дизайн и размери. Дори и с компактна дължина от 4.22 метра моделите BlueZERO са с широк интериор и място за багаж. Пет местни и близо 450 килограма полезен товар с 500 литра багажно отделение ги прави досатъчни за едно семейство.

Мерцедес Concept BlueZERO E-CELL PLUS:
- електрически задвижван концепт автомобил с пробег до 100 километра
- двигател с вътрешно горене, използван като генератор увеличава пробега до 600 километра
- Автомобилът концепт може да бъде зареждан директно от електрическата мрежа
- С капацитет от 20 киловата, Concept BlueZERO E-CELL PLUS може да бъде зареден за 30 минути, което ще даде пробег от 50 км.
- течно охлажданият литиум-йонен акумулатор е като енергиен източник с до 17.50 Кв/ч.
 - предно задвижване.
Електрическо задвижване
CO2: 0 g/km Пробег: до 100/600 км Батерии: Литиум-йонна Мощност: 100 kW/136 к.с. Maкс. момент: 320 Nm максимална скорост: 150 kм/ч Ускорение 0—100 kм/ч: < 11.0 секунди
Снимки на Mercedes BlueZero E-Cell Plus