Maybach 62 FLДни преди автоизложението в Пекин, се появиха снимки на фейслифтовия Maybach 62 FL. Всъщност разликите със стария са много малки, което показва отношението на Mercedes към тази марка с извънредно слабите продажби през изминалите 2-3 години.
Най-важните промени са предната решетка, допълнителните LED светлини в бронята, нови въздухопроводи, трапецовидните външни огледала и леко променените задни светлини. Интериорът от друга страна, винаги е бил луксозен и ни показва нови цветови комбинации. Естествено най-модерните технологии са намерили място в купето на Maybach 62 FL - безжична интернет връзка, перфюмен ароматизатор, 19 инчов диспей за задните седалки, стъкло между шофзор и пасажери, интелигентен панорамен стъклен покрив, който пропуска различна светлина с докосване на един бутон (само в дългата версия).

Като допълнение Maybach 62 FL е с вградена камера за задно виждане и Maybach 57 FL има и задни седалки, които преди бяха достъпни само за Maybach 62.
Новият луксозен Maybach също е пораснал на дължина с 11 милиметра и на ширина със 17. Новите джанти - 19 и 20 цола се предлагат, както и двутоново боядисване морско синьо и Сахара бежово. Има и малки технически подобрения, за да се подобрят динамичните качества и ефективност на дванайсет цилиндровия V12, който съще се ползва в S-класата. Мощността му е увеличена с 18 к.с. - вече 630 к.с., вредните газове са намалени от 390 на 368 грама на 100 км и е подобрена икономичността, като сега е 15,8 литра/100 км. Като цяло може да се каже, че дългоочаквания фейслифт на Maybach е едно разочарование и може би наистина е новото начало на края на тази луксозна марка - Maybach.
Още снимки можете да видите във форума, в раздела Mercedes новини - фейслифт на Maybach.