Maybach Zeppelin"Maybach Inspirations" е книга от 110 страници за индивидуални опции като всичко е илюстрирано с невероятно качество. Въпреки това Maybach постоянно допълват опциите, като най-важният източник са клиентите с техните желания, а както знаем клиентите на Maybach са едни от най-екслузивните. В резултат на това примерно вече може да се поръча и вграден компас в централната конзола на задните седалки, който с двете си опции може постоянно да показва местонахождението на дадена област, например Мекка, така че мюсюлманските клиенти винаги да бъдат обърнати в правилната посока за молитвите си ( защо ли?).

Разбира се по желание на клиента,лимузината може да се украси с техните монограми и то не от обикновени материали. Например злато, вместо хром, гранит, вместо дърво и т.н. Също по желание на клиенти всички хромирани елементи могат да са позлатени с тънък пласт 24 каратово злато. Специален бизнес пакет за лаптоп потребителите е достъпен като допълнителна опция от известно време. Това е мобилна офис система на Maybach,включваща мобилен интернет,  принтер, Bluetooth технология. Лаптопът може да се монтира на една от падащите масички отзад.

Големият обхват от индивидуализация включва Maybach Landaulet, Maybach 62 и 62 S,  Maybach 57 и 57 S. За напълно закритите варианти в двете версии на модела, клиентите могат да поръчват различни покривни варианти - метален покрив, соларен модул и хлъзгащ се покрив - който може да се поръча във всеки един от вариантите - отпре, отзад или заедно. За 62 и 62 Sим и опция за електрически прозрачен панорамен със соларен модул. Това всичко означава, че клиентите могат да избират между 10 различни варианта, специфицирайки техния мечтан салон. Уникалните автомобили са с невероятните 6.17 метра и 5.73 метра.

Maybach Landaulet

Около 2/3 от клиентите на Maybach желаят абсолютно индивидуален автомобил.
The Maybach Landaulet се появява като клиентска поръчка. Експертите разбират
landaulet да е автомобил с фиксиран покрив в предната част и сгъваем покрив отзад, позволяващ на пътниците да се наслаждават на слънцето.
Технически Maybach Landaulet е базиран на Maybach 62 S, който е най-мощната серийно произведена лимузина с личен шофьор. Техниците са премахнали задната част на покрива, като незабележимо са усилили страните с монолитни метални тръби. Когато е затворен, покривът лежи на покривната рамка и е въздушно и водно непромокаем. Напълно автоматизирано, електрически мотори отварят "закопчалката" и чрез хидравлични цилиндри сгъват покрива безшумно назад с интегрирания екран (от еднопластово стъкло) за вятъра. Целият процес се извършва за по-малко то 20 секунди.
Двете индивидуални седалки са от най-висококачествена напа с всевъзможни положения, както и подпора за краката. Разбира се да не забравяме и пневматичните възглавници вградени в седалките и програмно контролираните масажни функции.
Разбира се, че дизайна е направен за пълен комфорт при движение с отворен покрив. Например облегалките за главата са по-големи, за да се намали турбулентността, както и допълнителен екран се вдига автоматично при скорост на 70 км/ч. Този 5 см дефлектор може да се активира и ръчно при всякаква скорост. Преградата между пътниците и шофьора е изградена на две части - долна алуминиева тип сандвич и горна от стъкло с пердета, които се задвижват електрически.
За високият комфорт в Maybach Landaulet се ползват 2 най-сложни климатични инсталации. Едната е за отпред, а другата е специално за задната част. Стерео и мултифункционалния комуникационен център се състои от DVDplayer, 6 диск чейнджър, хладилник със свой компресор и интелигентна система, чрез която сребърните поставки и чашите за шампанско се задържат на позиция.Тези поставки са специално направени за Maybach и автоматично хващат чашата след като тя се постави и я отпускат веднага след като пътник хване чашата.

Всички допълнителни индивидуални поръчки са безплатни за клиентите на Maybach Landaulet -  например те могат да избират който и цвят поискат от цялата гама на Maybach, кожа и украса. Допълнително се заплаща само ако поръчката е много специфична - цвят по желание на клиента, цвят на кожата, както и натурални камъни - гранит, мрамор.

Двигател и окачване

Maybach Landaulet е с V12, 5980 см3, двигател с двойно турбо и интеркулин с мощност 450 kW/ 612 к.с. в диапазона между 4800 and 5100 оборота. 1000 NM между 2000 и 4000 оборота. Двигателят е ръчно сглобен в Мерцедес AMG. "Един човек, един двигател" е философията, рефлектирана върху табелата на всеки един двигател - гаранция за качество.

AIRMATIC DC (двоен контрол) - електронно контролирано окачване, Adaptive Damping System (ADS II) помагат за невероятният комфорт при пътуване. В допълнение към огромните вътрешно вентилирани спирачни дискове с двойна дебелина отпред Maybach Landaulet и Maybach 62 са оборудвани с два електрохидравличен сенсотроник спирачен контрол (SBC™). Заедно с ESP®, ASR, ABS и Brake Assist позволяват напълно ефективна хай тек контрол на лимузината. Други стандартни опции са  LINGUATRONIC - гласова команда и COMAND APS. Вижте всички снимки на Maybach.