Mercedes-Benz HexawheelИма нещо секси когато говорим за офроуд с Mercedes. Наистина имате много повече с Mercedes G-класа, управлявайки го в различни ситуации - в джунглата, в пустинята, в планината. Обаче със сигурност има места, през които дори Mercedes G не може да ви преведе. Иранският инженер Siyamak Rouhi Dehkordi обаче има решение на този въпрос със създадения от него концепт Mercedes-Benz Hexawheel.

Вдъхновението за Mercedes-Benz Hexawheel Siyamak Rouhi Dehkordi взема от инсектите и по-специално мравките. Това означава, че различните части на тялото могат да се движат независимо един от друг, а не както костенурката (същата конструкция както при традиционен автомобил) с фиксирана каросерия и движещи се крака. Прилагайки този концепт Dehkordi създава Mercedes Hexawheel. Отпред Mercedes Hexawheel е с къса предница, а вътрешността на кабината предлага място за трима седящи., докато задното багажно отделение е свързано чрез шарнирна хидравлично регулираща се връзка. Като резултат, колесната база е намалена, а задвижването е на всички колела. Двигателят е дизелов, комбиниран с хидравлична силова трансмисионна система.
Крайният резултат е, че Mercedes-Benz Hexawheel може да се катери по всякакъв вид терени с впечатляваща товароподимост. Дали концептът ще бъде приложен в истинския свят не може да се каже. Но все пак трябва да отбележим забележителният дизайн на Mercedes Hexawheel и нивото на детайлите описано от Siyamak Rouhi Dehkordi. Ето и всички снимки на Mercedes-Benz Hexawheel.