Alpine-Imprint-RLS-Mercedes-Benz-R500Alpine Imprint RLS, базиран на Mercedes - Benz R500

Появата на IMPRINT RLS бележи началото на нова озвучителна ера. И докато екстериорът на автомобила излага на показ неповторим, елегантен стил, то интериорното решение е базирано на звуковата технология Alpine IMPRINT и неминуемо прави автомобила абсолютната сензация на 2007г. Моделът IMPRINT RLS води началото си от Мерцедес Бенц R500, но постепенно е превърнат в кола, която престъпва пределите на всякакви пространсвени и времеви закони.
Необикновените модификации на RLS са безброй и включват възможност за смяна на местоположението на педалите за газ и спирачки, което да позволи управляването на автомобила на едно от двете предни места в купето по избор. От друга страна, моделът може да се похвали с неконвенционални комбинации - уникален въртящ се елемент за вратите и моторизирани седалки. В задната част на автомобила се намира специална движеща се стойка с 6 PDX усилватели, на които се базира цялата озвучителна система.
Alpine Imprint RLS е и много елегантен със своите заоблени форми и сложни орнаменти. Специално разработеният цвят Carrizma Candy Cherry Cola озарява визията на автомобила и създава игра на светлосенки. Интериорът е допълнен от италианска кожа и уникален измервателен уред.
Сърцето и душата на IMPRINT RLS системата се крият в новата тунинг версия Alpine CDA-9887. Специалният софтуер анализира акустиката в купето и автоматично настройва системата на оптимално обработване на звука.
Като допълнителни опции могат да бъдат включени Alpine KCA-SC100, която контролира SIRIUS Satellite Radio Sportster 4 и Alpine KCE-422i Full Speed connection за iPod за бърз достъп до висококачествена дигитална музика. Звучи сложно, но всъщност е много, много хубаво и звучи ужасно добре.