Купетата са наистина специални коли. Не по-малко Мерцедес купетата, които винаги са символизирали автомобилен елеганс, екслузивност и усъвършенстване на много висок стандарт. Със CLS, Mercedes-Benz постла пътя на купетата с 4 врати.

Новият Mercedes-Benz CLS Grand Edition хваща око веднага. Уникална "designo magno platinum" матова боя, довежда линиите и силуета на на топ купето на челно място за много награди за дизайн. Боята и лакът са много устойчиви както на одрасквания, така и на мръсотия. Ребрата на решетката на радиатора също е боядисана в "designo magno platinum".
Няколко металик цвята са на разположение : минерално черно, иридий сребро, кремъчно сиво и
carneol червен.

Допълнителното оборудване на CLS Grand Edition включва:

  • Bi-xenon лампи с тъмна обвивка на фаровете, активна функция, функция за следене на пътя на фаровете за мъгла, почистваща система и динамично регулиране
  • Екслузивни, много бляскави AMG 18 инчови, 5 спицови лети джанти с боядисани в титаниум сиво вдлъбнатини и гуми с размер 245/40 R 18 (отпред) и 275/35 R 18 (отзад)
  • Надпис "Grand Edition" на предните калници
  • Дизайнерски интериор показващ спортни и елегантни елементи

Елегантността продължава и вътре в колата. Перфектен интериор, стандартно монтиран стъклен люк, кожен салон в кестеняв цвят - с опция за "сенки" в цвят пясък, черно, мистично червено или chablis.
Дървените части са от лаврово дърво и могат да се поръчат с матов или силно бляскаво изпълнение. Същият материал е използван и за кожено дървения волан. Спортни педали от неръждаема стомана с гумени плочки подчертават спортния дух на CLS Grand Edition.

Широкия обхват от оборудване включват сложна COMAND APS Multimedia контрол и display система, комфортна телефония, парктроник и велурни стелки.
Новата технология в CLS 350 CGI
На разположение са 4 двигателя за CLS Grand Edition, включително V6 агрегат за най-слабия 280 модел. Вероятно най-впечатляващ от всички двигатели е CGI директна инжекция за CLS 350 CGI модела с голяма мощност и нисък разход на гориво. 6 цилиндровият двигател с пиезоелектрическа директна инжекция и насочено впръскане на запалването дава 215 kW/292 к.с. и комбиниран разход от 9,1 литра на 100 километра. Мерцедес Бенц - Mercedes-Benz CLS Grand Edition - може да се поръча от 02.01.2009 година. Цените започват от 67,294.50 евро с ДДС ( Германия - за CLS 280 Grand Edition). Доставката към клиентите започва от март 2009 година. Вижте всички снимки на този модел в Галериятa